Evaluarea activităţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş

În ziua de vineri, 27 ianuarie a.c., în municipiul Baia Mare a avut loc evaluarea activităţilor desfăşurate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş în anul 2016, activitate care s-a desfăşurat în sala de conferinţe ,, Millenium III ”, de pe strada Vasile Lucaciu.
La eveniment au participat cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, iar în calitate de invitaţi, prefectul Judeţului Maramureş, domnul Sebastian Mihai Lupuţ, reprezentanţi din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, reprezentanţi din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare, comandanţii şi şefii instituţiilor din segmentul ordine, siguranţă publică şi securitate naţională, reprezentanţii instituţiilor descentralizate ale statului, administraţiilor publice locale şi a unor colaboratori.
Anul 2016 a reprezentat pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş o perioadă de consolidare instituţională adaptată la dinamica fenomenelor social – politice, vizând concomitent eficientizarea activităţilor şi misiunilor destinate creşterii gradului de siguranţă al cetăţenilor.
În cadrul activităţii de evaluare, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, domnul Locotenent colonel Petru-Marcel Florişteanu, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute în perioada analizată.
Activitatea desfăşurată de către structurile de ordine publică ale inspectoratului s-a materializat în executarea a 6.720 misiuni specifice.
Pentru asigurarea unui climat de normalitate cu ocazia desfăşurării unor manifestări şi adunări cu public numeros, în perioada de referinţă au fost executate 466 misiuni de asigurare a ordinii publice.
De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, a asigurat cu prilejul alegerilor locale şi parlamentare, ordinea şi liniştea publică la nivel judeţean, pe întreaga perioadă a campaniilor electorale, pe timpul desfăşurării procesului de votare, protecţiei B.E.C.J. Maramureş, secţiilor de votare, precum şi securitatea pe timpul transportului şi depozitării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării.
Asigurarea unei reacţii imediate şi oportune în situaţii deosebite a constituit prioritatea structurilor de ordine publică din cadrul inspectoratului, în acest sens fiind executate 137 acţiuni de restabilire a ordinii publice, constând în 38 de intervenţii pentru aplanarea unor conflicte, 59 intervenţii la alte solicitări şi 40 intervenţii de salvare-evacuare a unor persoane care au suferit accidente ori s-au aflat în dificultate în zonele montane.
În conformitate cu prevederile legale privind organizarea şi executarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, inspectoratul a participat pe segmentul de menţinere a ordinii şi siguranţei publice la executarea a 4.606 misiuni de menţinere a ordinii publice.
Posturile de jandarmi montane au executat 1.515 misiuni specifice de menţinere a ordinii publice în staţiunile montane Borşa, Şuior – Mogoşa, Izvoare, Cavnic şi Valea Vaserului, desfăşurând activităţi de informare şi îndrumare a turiştilor, de prevenire a producerii accidentelor pe traseele turistice adiacente şi în zona locurilor de agrement, dar şi 40 participări la acţiuni de salvare, ocazie cu care au fost evacuate şi salvate 37 persoane care au suferit accidente ori s-au aflat în dificultate în zonele montane.
Pentru creşterea siguranţei în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, au fost desfăşurate 93 de acţiuni în colaborare cu reprezentanţii acestora.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş asigură paza şi protecţia unui număr de 19 obiective.
În perioada de referinţă s-a asigurat paza şi protecţia a 70 transporturi de produse cu caracter special, 73 transporturi de bunuri şi valori şi s-a participat la asigurarea protecţiei a 472 transporturi de corespondenţă clasificată, în cooperare cu compartimentul de specialitate din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Maramureş.
Ca urmare a măsurilor întreprinse la nivelul inspectoratului pe linie de disciplină, nu am avut personal implicat în evenimente grave, care să ducă la încălcarea onoarei şi demnităţii militare şi implicit crearea unei imagini negative instituţiei, iar pentru obţinerea de rezultate bune şi foarte bune în îndeplinirea misiunilor şi desfăşurarea activităţilor la nivelul inspectoratului au fost recompensate un număr de 157 de cadre militare.
Între inspectorat şi structurile sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, alte instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice locale, reprezentanţi ai societăţii civile, sunt dezvoltate relaţii de cooperare/colaborare/acţiune/intervenţie, pe probleme de specialitate, conform actelor normative în vigoare, pe domenii de interes public clar determinate şi în limitele legii. Colaborarea cu aceste structuri presupune atât schimbul de informaţii, precum şi susţinerea în executarea unor activităţi specifice.
Activitatea jandarmilor maramureşeni a fost apreciată de către invitaţi, care au luat cuvântul şi au transmis mesajul în acest sens.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole