320 de persoane au participat azi la Bursa locurilor de muncă pentru femei, organizată de AJOFM Maramureș Reviewed by CD on . Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, a organizat azi, 16 MARTIE 2017, ora 9, BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU FEMEI. Evenimentul s-a desf Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, a organizat azi, 16 MARTIE 2017, ora 9, BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU FEMEI. Evenimentul s-a desf Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»320 de persoane au participat azi la Bursa locurilor de muncă pentru femei, organizată de AJOFM Maramureș

320 de persoane au participat azi la Bursa locurilor de muncă pentru femei, organizată de AJOFM Maramureș

320 de persoane au participat azi la Bursa locurilor de muncă pentru femei, organizată de AJOFM Maramureș

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, a organizat azi, 16 MARTIE 2017, ora 9, BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU FEMEI. Evenimentul s-a desfăşurat la Biblioteca Judeţeană ,, Petre Dulfu”, din Baia Mare, str.Independenţei nr. 4B.
Prin această acţiune AJOFM Maramureș, urmărește integrarea pe piaţa muncii a femeilor aflate în căutarea unui loc de muncă şi aparţinând tuturor categoriilor profesionale, prin punerea la dispoziţia lor, a instrumentelor necesare căutarii unui loc de muncă şi a ofertei de locuri de muncă disponibile, putând astfel să-şi aleagă un loc de muncă, sau să se orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare .

Pentru acest eveniment, A.J.O.F.M. Maramureş a contactat peste 185 de agenţi economici.
Dintre aceştia 27 ne-au comunicat în prealabil locurile de muncă vacante, şi au fost la Bursa locurilor de munca pentru femei.
În acest an, numărul job-urilor oferite de către aceştia, a fost în număr de 262, din care 25 de job-ri, au fost pentru persoanele cu studii superioare.

La eveniment au participat 320 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă .

De asemenea, agenţii economici au selectat 165 persoane în vederea încadrării, iar 28 femei au primit repartiţii și au fost angajate în ziua bursei.

Dintre cele 28 femei angajate, 6 sunt cu studii superioare iar meseriile ocupate de către acestea au fost:
– 1 asistent manager, 1 economistă, 1 contabilă, 2 agenți vănzări, 1 agent servicii client .

Persoanele cu studii medii (liceu, scoală postliceală sau profesională) s-au angajat în următoarele meserii:
– lucratori comerciali – 2 persoane, operator finisor textiele -4 persoane, agent pază-2 persoane, vânzătoare -2 persoane, bucatar – 2 persoane, , 1-ospatar, 1-ambalator manual , 1-tâmplar universal, 1-confecţioner asamblor articole textile, 1-operator curaţenie si 4 muncitoare necalificate în domeniul serviciilor (hoteluri si restaurante).

În cadrul acestui eveniment specialiștii A.J.O.F.M. Maramureș au oferit informații cu privire la subvențiile și facilitățile oferite angajatorilor pentru încadrarea în muncă a șomerilor:


• Prime de activare;
• stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a șomerilor:
o cu vârsta peste 45, de ani sau a șomerilor părinți, unici susținători ai familiilor monoparentale,șomeri de lungă durată, Tineri NEET ,
• angajarea șomerilor care mai au 5 ani până la pensie,
• stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a elevilor și studenților pe perioada vacanțelor,
• stimularea angajării ucenicilor,
• încadrarea în muncă a persoanelor cu handicap,
• încadrarea tinerilor în baza contractelor de solidaritate,
• facilități acordate absolvenților pentru stimularea încadrării în muncă,
• facilități acordate pentru stimularea mobilității.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus