Râurile mici din judeţ, în atenţia autorităţilor din cauza ploilor

Avertizare hidrologică pentru cursurile de apă mici din partea de sud-vest a judeţului. Hidrologii au reactualizat avertizarea hidrologică, iar în contextul situaţie actuale, dar şi pe baza prognozei meteorologice şi situaţiei de la staţiile pluviometrice au emis o atenţionare hidrologică valabilă în următoarele patru ore în care se prevede scurgeri de pe versanţi, torenţi şi pâraie pe afluenţii râului Someş, pe tronsonul Ulmeni-Satulung.

Avertizarea hidrologică este valabilă până mâine dimineaţă la ora 5.00 şi vizează Valea Mare, la Iadăra, respectiv văile Miriuşa şi Răchitişa pe teritoriul comunelor satulung, Fărcaşa, Mireşu Mare, Sălsig şi Ulmeni.

Prefectul Anton Rohian a solicitat să fie avertizate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din unităţile administrativ-teritorialemenţionate şi să fie monitorizată evoluţia situaţiei hidrometeorologice de către centrul Operaţional al ISU Maramureş şi Dispeceratul SGA. Se impune verificarea de către membri comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă a secţiunilor de scurgere, mai ales în zona podurilor şi podeţelor, supravegherea albiilor, cursurilor de apă pentru limitarea efectelor cu risc la inundaţii a localităţilor.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor urmări evoluţia situaţiei hidro meteorologice la nivelul unităţilor administrativ teritoriale, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluării accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.
La staţia hidrometrică Ulmeni, de pe râul Someş, au căzut în interval de două ore precipitaţii care au totalizat 51,4 l/mp. Nu au fost semnalate probleme deosebite.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole