Aproape 50.000 de copii din Maramureș vor beneficia de programul „Lapte și corn în școli” Reviewed by CD on . Începând cu 1 noiembrie 2016, un număr de 49.021 de preșcolari, elevi de ciclu primar și gimnazial vor beneficia, în județul Maramureș, de ”Programul lapte și c Începând cu 1 noiembrie 2016, un număr de 49.021 de preșcolari, elevi de ciclu primar și gimnazial vor beneficia, în județul Maramureș, de ”Programul lapte și c Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Aproape 50.000 de copii din Maramureș vor beneficia de programul „Lapte și corn în școli”

Aproape 50.000 de copii din Maramureș vor beneficia de programul „Lapte și corn în școli”

Aproape 50.000 de copii din Maramureș vor beneficia de programul „Lapte și corn în școli”

Începând cu 1 noiembrie 2016, un număr de 49.021 de preșcolari, elevi de ciclu primar și gimnazial vor beneficia, în județul Maramureș, de ”Programul lapte și corn”, a arătat președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea. Dintre aceștia, 8.704 copii frecventează grădinița, 21.492 de elevi urmează ciclul primar, iar 18.825 sunt înscriși în ciclul gimnazial. Procedura de depunere a ofertelor a demarat în luna septembrie, iar în 31 octombrie s-a finalizat etapa de evaluare și semnare a contractelor. Distribuția pe cele șașe loturi (cinci loturi pe corn și un lot pe lapte) va începe de marți, 1 noiembrie, nefiind înregistrate contestații la finalul perioadei. Întârzierile s-au datorat modificărilor suferite de legea achizițiilor publice, iar firmele care au depus oferte s-au aflat, în acest interval, în monitorizare ANAP. A fost pentru prima dată când toate documentele solicitate ofertanților au fost încărcate pe platforma electronică.

”Chiar dacă începem cu o întârziere din motive care nu țin de activitatea Consiliului Județean Maramureș, este un lucru îmbucurător faptul că, începem livrarea produselor lactate și de panificație către copiii din învățământul maramureșean. Personal, îmi mențin părerea pe care am transmis-o și autorităților centrale că ar trebui, în cel mai scurt timp, să trecem la următorul nivel. Propunerea pe care am făcut-o a fost de a înlocui Programul lapte – corn cu un program mai bine țințit și care să ofere copiilor (preșcolari și elevi) o masă caldă. Acest proiect ar trebui să fie desfășurat de autoritățile locale cu finanțare de la bugetul de stat. Aceasta ar fi o măsură prin care am reduce rata abandonului școlar și, totodată, un proiect care ar promova mâncarea sănătoasă în școli”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus