Armata României, celebrată în Baia Mare Reviewed by CD on . Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, a participat astăzi la ceremonia publică prilejuită de sărbătorirea Zilei Armatei României. M Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, a participat astăzi la ceremonia publică prilejuită de sărbătorirea Zilei Armatei României. M Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Armata României, celebrată în Baia Mare

Armata României, celebrată în Baia Mare

Armata României, celebrată în Baia Mare

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, a participat astăzi la ceremonia publică prilejuită de sărbătorirea Zilei Armatei României. Manifestarea a fost organizată de Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare și Garnizoana Baia Mare la Monumentul Ostaşului Român din Baia Mare.
Personalități civile și militare ale județului Maramureș, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai partidelor politice, instituțiilor culturale, științifice și religioase, ai asociațiilor, ligilor și fundațiilor cadrelor militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevi și studenți, au venit la Monumentul Ostaşului Român pentru a-i sărbători pe cei care cu demnitate îmbracă haina militară. De asemenea, ceremonialul public a reprezentat un bun prilej pentru a-i omagia pe cei care s-au sacrificat pentru libertatea noastră, pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.
„Datorită realizărilor sale, Armata Română reprezintă unul dintre pilonii acestei națiuni, pilon care a susținut România în cele mai grele momente ale sale. Prin faptele sale de vitejie, Armata Română și-a împlinit destinul și a acționat permanent în slujba poporului român. Ostașii români au demonstrat în nenumărate rânduri că dețin substanța devotamentului național, substanță care de multe ori s-a dovedit a fi devastatoare, lăsând în urma sa multă durere. Acești martiri români au devenit jertfa supremă, prețul pe care patria l-a plătit pentru libertate și pentru reîntregirea României. În memoria eroilor noștri, ne revine datoria morală de a păstra cu sfințenie amintirea lor, iar în sufletele noastre să menținem focul națiunii, patriotismul și respectul față de cei care îmbracă haina militară şi care au jurat credinţă Patriei şi Poporului Român. Totodată, a venit momentul ca astăzi, decidenții politici și administrativi să răsplătească eforturile acestei instituții prin crearea celor mai bune condiții de desfășurare a activității, de înzestrare a armatei cu tehnici și tehnologii moderne și cu o remunerație pe măsura faptelor ostașilor români. Mă înclin cu respect şi recunoştinţă în faţa memoriei eroilor care şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă și transmit întreaga prețuire față de cei care au creat acest simbol al tuturor bătăliilor și eroismului românesc. În semn de prețuire pentru curajul, devotamentul și profesionalismul dumneavoastră, în numele Consiliului Județean Maramureș și al meu personal, vă mulțumesc și vă adresez cele mai calde felicitări și urări de succes în activitate. La mulți ani Armatei Române!”, a transmis Ioan Doru Dăncuş, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.
Ceremonia a început cu onorul acordat prefectului județului Maramureș, Vasile Moldovan, salutarea drapelului de luptă al Batalionului 612 Artilerie Antitanc Maramureș, prezentarea oficialităților, intonarea imnului național și oficierea serviciului religios. Coroane și jerbe de flori au fost depuse atât la Obeliscul Cimitirului Comemorativ din Baia Mare, cât și la Monumentul Ostaşului Român, în semn de recunoștință față de sacrificiul suprem, iar la finalul ceremoniei, detașamentul de onoare a prezentat onorul tuturor participanților la acest eveniment.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus