Avertizare fenomene meteorologice periculoase imediate pentru partea de vest a judeţului! Reviewed by CD on . Instituţia Prefectului a primit de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o avertizare cod galben de fenomene meteorolige periculoase omediate. În a Instituţia Prefectului a primit de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o avertizare cod galben de fenomene meteorolige periculoase omediate. În a Rating:
Ești aici: Acasă » Sport»Avertizare fenomene meteorologice periculoase imediate pentru partea de vest a judeţului!

Avertizare fenomene meteorologice periculoase imediate pentru partea de vest a judeţului!

Avertizare fenomene meteorologice periculoase imediate pentru partea de vest a judeţului!

Instituţia Prefectului a primit de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o avertizare cod galben de fenomene meteorolige periculoase omediate. În atenţionarea valabilă până la ora 22.00 se menţionează despre descărcări electrice şi precipitaţii sub formă de ploaie ce pot depăşi local 25 l/mp.

Zona vizată este partea de vest a judeţului Maramureş, inclusiv municipiul Baia Mare. Fenomene meteorologice asociate sunt intensificări ale vântului care pot avea aspect de vijelie, dar şi căderi de grindină de dimensiuni medii.

Prefectul Anton Rohian, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile menţionate şi pregătirea echipelor de intervenţie. De asemenea, au fost atenţionaţi şi membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU Maramureş.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă cetăţenilor să îşi închidă ferestrele de la locuinţe şi alte categorii de construcţii. La deplasarea în afara locuinţelor, populaţia este necesar să evite trecerea prin apropierea imobilelor aflate în construcţie, copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură care pot fi dislocate de rafalele de vânt şi care le pot pune viaţa în pericol.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi şarpantelor de pe blocurile de locuinţe, ce pot fi smulse de rafalele de vânt puternic şi pot pune în pericol viaţa persoanelor care trec sau se află prin acele zone. Proprietarii de autovehicule sunt sfătuiţi să nu-şi parcheze maşinile sub copacii izolaţi sau în apropierea unor arbori care se pot fi prăbuşiţi de rafalele de vânt şi produce daune acestora.

Aceeaşi sugestie este de a nu lăsa autoturismele nesupravegheate în apropierea stâlpilor,panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie sau care sunt dezafectate şi care se pot prăbuşi pe autovehicule.

În cazul afectării de vântul puternic al unor stâlpi de la reţele de iluminat public sau ruperii unor cabluri electrice, cetăţenii sunt îndemnaţi să nu atingă aceşti stâlpi sau firele căzute la pământ. Cetăţenii sunt rugaţi să anunţe, prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, apariţia unor probleme generate de intensificările de vânt.

Nu se recomandă parcarea autovehiculelor pe poduri şi podeţe care, datorită precipitaţiilor torenţiale, pot fi colmatate de aluviuni şi deşeuri de material lemnos şi care pot obtura cursul de apă. Echipe de intervenţie sunt pregătite să remedieze eventualele deficienţe care pot apărea în reţelele de furnizare a energiei electrice, apă şi canalizare, gaz şi telefonie.

Situaţia hidrometeorologică va fi monitorizată permanent de pompierii militari din cadrul Centrului Operaţional al ISU Maramureş şi de angajaţii din dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus