Faptele înaintașilor omagiate în Baia Mare de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” Reviewed by CD on . Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, a omagiat miercuri, 7 noiembrie, faptele înaintașilor noștri, cei care în urmă cu un secol și-au lăsat viața Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, a omagiat miercuri, 7 noiembrie, faptele înaintașilor noștri, cei care în urmă cu un secol și-au lăsat viața Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Faptele înaintașilor omagiate în Baia Mare de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”

Faptele înaintașilor omagiate în Baia Mare de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”

Faptele înaintașilor omagiate în Baia Mare de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”

Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, a omagiat miercuri, 7 noiembrie, faptele înaintașilor noștri, cei care în urmă cu un secol și-au lăsat viața pe câmpurile de luptă pentru ca noi să fim astăzi un popor liber. În cadrul evenimentului a fost prelevată o urnă de pământ din Cimitirul Comemorativ al ostașilor români din Diviziile 6 și 7 care au căzut pe câmpurile de bătălie în luptele duse în nordul Transilvaniei. Urna de pământ simbolizează unitatea pământului și a neamului românesc și a fost depusă în biserica militară a Garnizoanei Baia Mare, de unde va fi trimisă la București, la sediul central al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” pentru a fi așezată alături de cele prelevate din alte provincii istorice. Această urnă va fi depusă în cadru festiv, în Sala de Onoare a Catedralei Încoronării din Alba Iulia, pentru a demonstra generațiilor viitoare că teritoriul românesc s-a așezat și se află pe osemintele eroilor ca pe umerii unor uriași. Urna de pământ este însoțită de un act de autenticitate care a fost semnată și de vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, alături de autoritățile prezente la ceremonie.
„Asociația Cultul Eroilor Regina Maria este un act de recunoaștere care ne aduce aminte cine suntem și ce au făcut înaintașii noștri pentru ca noi să fim un popor liber, respectat și apreciat”, a arătat reprezentantul executivului instituției județene. La eveniment au mai participat și prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, reprezentantul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, veterani de război, reprezentanți ai garnizoanei militare Baia Mare, dar și col. Ioan Bota, președintele Filialei Maramureș a Asociație Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus