Ion Beuca considera ca Lucian Morar nu mai este primarul Ulmeniului

La alegerile locale din anul 2008, Lucian Morar, a fost ales primar de Ulmeni pe listele PNTCD. Numai ca intre timp lucrurile au luat o alta turnura, relatiile dintre Lucian Morar si formatiunea condusa de Gheorghe Siman ajungand intr-un impas.

Mai mult decat atat, Lucian Morar a si anuntat deja ca la alegerile din 2012 va candida sub sigla UNPR.

„In presa locala maramureseana apare urmatorul “subtitlu” de articol: Un sondaj efectuat la nivelul oraşului Ulmeni, în intervalul 29 – 30 octombrie, pe un eşantion de 311 respondenţi, arată că actualul primar al oraşului, prim-vicepreşedintele UNPR Maramureş, Lucian Morar, conduce detaşat în preferinţele electoratului.

Legea nr. 393/2004, actualizata, privind Statutul alesilor “zice”: Art. 15. 2) Calitatea de primar inceteaza, de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri: g1) pierderea, prin demisie, a calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatii nationale pe a carei lista a fost ales;

Legea partidelor politice, nr. 14/2003, actualizata, “zice” la art.8. ca un cetatean roman nu poate face parte in acelasi timp din doua sau mai multe partide politice. Inscrierea unei persoane intr-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al carui membru a fost anterior.

Intrebare deschisa: Lucian, daca ala e partidul tau, stii ca nu mai esti primar?”, scrie Ion Beuca pe blogul sau de taranist.

Rares Bogdan

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole