Moartea lui Diaconescu nu a pus capat razboiului din PNTCD

Securea razboiului nu a fost ingropata in cazul taranistilor condusi cel putin de Victor Ciorbea. Care continua a se lovi verbal si faptic intre ei, in ciuda faptului ca una din figurile emblematice ale partidului, Ion Diaconescu nu mai este printre ei si a ajuns la Ceruri. Taranistul maramuresean Ion Beuca face referire la un incident care a avut in zilele in care Diaconescu era condus pe ultimul drum.

“Sunt totusi anumite gesturi care ma descumpanesc. Un asemenea gest a fost “comis” miercurea trecuta, a doua zi dupa plecarea in vesnicie a Seniorului Ion Diaconescu. Nu ma refer la prezenta lui Traian Basescu sau a lui Ion Iliescu la priveghi. Poate ca gestul lor a fost unul ipocrit dar poate ca si-au dat seama ca si ei sunt muritori, in ciuda puterii detinute acum sau in trecut. Gestul de ipocrizie extrema a fost “comis” de tandemul Vasile Lupu-Aurelian Pavelescu.

Ion Diaconescu ar fi trebuit sa fie prezent miercuri la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a participa la unul din numeroasele procese avand ca obiect validarea conducerii PNTCD. Este de notorietate faptul ca Ion Diaconescu, impreuna cu ceilalti veterani si Seniori, au incercat de vreo 3 ani, sa dovedeasca in justitie, faptul ca partidul se afla acolo unde se afla cei care si-au dedicat viata PNTCD-ului. Ion Diaconescu nu va mai fi umilit. Dumnezeu a vrut asta.

„Victor Ciorbea, presedintele PNTCD, a solicitat atat instantei “cat si “adversarilor” din justitie sa amane procesele aflate pe rol, tinand cont de faptul ca unul dintre ”intimati” si nu orice intimat, ci tocmai presedintele de onoare al PNTCD, a plecat in vesnicie. In consecinta, presedintele Victor Ciorbea nu s-a prezentat la procese”.

“Ce credeti ca a facut tandemul Lupu-Pavelescu? Dupa ce au fost filmati pe treptele sediului central al PNTCD, avand figuri afectate de disparitia presedintelui de onoare, au fugit la Curtea de Apel si au solicitat insistent ca instanta sa nu amane judecarea cauzelor. Pana la urma, procesele au fost amanate cu doua saptamani, spre nemultumirea celor doi care credeau ca in sfarsit vor castiga stampila partidului. Dupa proces, s-au intors la catafalcul celui plecat in vesnicie si au continuat sa-si afiseze figurile vizibil afectate. Jenant. Acesti oameni se condidera lideri national-taranisti. In niciun caz nu sunt liderii mei.
Cu vreo 2 ani in urma, intr-o Conferinta de presa desfasurata la Baia Mare il prezentam pe Vasile Lupu ca fiind un taranist veritabil. Pe Aurelian Pavelescu l-am primit in Maramures ca pe un adevarat lider crestin-democrat, deschis dialogului. Acum imi dau seama ca am gresit profund.

“Victor Ciorbea nu este perfect, dar este un om corect, un om cu suflet bun. Nu i-as dori presedintelui Crin Antonescu si prietenilor mei liberali sa treca prin ce trec taranistii acum, impreuna cu presedintele lor. Nu le doresc prietenilor mei liberali sa fie nevoiti sa mearga vreodata pe sarma justitiei independente, pentru a-si recupera partidul.
O sa vina vremea, sper in curand, cand o sa pot spune mai multe. O sa spun mai multe, indiferent de faptul ca ma voi mai afla sau nu in PNTCD”, a explicat Ion Beuca.

Rares Bogdan

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole