O săptămână de producții artistice la Centrul Cultural Sighetu Marmatiei Reviewed by CD on . Producțiile de clasă la Serviciul de formare şi perfecţionare în domeniul culturii, artei – Şcoala de Arte “Gheorghe Chivu” au debutat cu un adevărat spectacol Producțiile de clasă la Serviciul de formare şi perfecţionare în domeniul culturii, artei – Şcoala de Arte “Gheorghe Chivu” au debutat cu un adevărat spectacol Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»O săptămână de producții artistice la Centrul Cultural Sighetu Marmatiei

O săptămână de producții artistice la Centrul Cultural Sighetu Marmatiei

O săptămână de producții artistice la Centrul Cultural Sighetu Marmatiei

Producțiile de clasă la Serviciul de formare şi perfecţionare în domeniul culturii, artei – Şcoala de Arte “Gheorghe Chivu” au debutat cu un adevărat spectacol susținut de elevii pregătiți de prof. Marius Iusco la clasa de canto popular (a parte foști elevi ai prof. Laura Bumbar).

În fața comisiei alcătuită din prof. dr.Ioan Dorel Todea –manager, prof. Ioan Tivadar- șef serviciu, prof. Viorel Bledea – șeful comisiei metodice, prof. Felix Szabo Felix Gabriel, prof. Marius Iusco și a unui număr mare de spectatori, cei mai mulți păriți și susținători, au evoluat peste treizeci de elevi din anul I,II și III. De remarcat repertoriul- fiecare a interpretat (fără se se repete) un cântec din repertoriul zonei etnografice a Maramureșului; costumul- impecabil, unii interpreți având elemente de mare valoare, probabil din lada de zestre a bunicilor, ținuta scenică și nu în ultimul rând interpretarea sinceră (uneori plină de emoții).

Zilele următoare vor avea producții de clasă profesorii: Ștețca Gheorghe, Bledea Viorel, Dunca Ioan, Cristina și Gabor Kovy, Felix Szabo, Bârlea Pălăguța, Irina Szemkovics și Robert Zolopciuc.

Cei mai buni dintre elevi vor fi selecționați pentru Spectacolul de gală dedicat Zilei Internaționale a Femeii.
Toate evenimentele sunt cu public, sighetenii putând beneficia de o săptămână de adevărate spectacole prezentate de cei peste 300 de elevi ai Şcolii de Arte “Gheorghe Chivu”.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus