Poziția Prefecturii Maramureș referitoare la calitatea apei râului Săsar Reviewed by CD on . În după amiază zilei de 8 ianuarie a.c., a fost înregistrat un eveniment de calitate pe râul Săsar. Evenimentul a fost generat de evacuări de debite în suspensi În după amiază zilei de 8 ianuarie a.c., a fost înregistrat un eveniment de calitate pe râul Săsar. Evenimentul a fost generat de evacuări de debite în suspensi Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Poziția Prefecturii Maramureș referitoare la calitatea apei râului Săsar

Poziția Prefecturii Maramureș referitoare la calitatea apei râului Săsar

Poziția Prefecturii Maramureș referitoare la calitatea apei râului Săsar

În după amiază zilei de 8 ianuarie a.c., a fost înregistrat un eveniment de calitate pe râul Săsar. Evenimentul a fost generat de evacuări de debite în suspensie provenite de la tunelul minier Cavnic – Șuior – Baia Sprie.
Acest eveniment se înregistrează cu o frecvență de 3-5 ori pe an, in cele precedente nu s-a înregistrat impact asupra acva-faunei.
Efectul vizual asupra apei râului Săsar a fost de colorare în nuanțe gălbui-ocru, care a fost în continuă estompare până s-a ajuns la culoarea naturală a râului, conform informațiilor primite de la specialiști.
Au fost prelevate probe de apă, din secțiunile caracteristice, rezultatele acestora evidențiindu-se in buletinele de analiza.
S-a urmărit evoluția evenimentului de calitate pe râul Săsar, inclusiv aval de confluența cu râul Lăpuș, unde nu a fost sesizate modificări ale apei și nici efecte asupra acva-faunei.
Față de evenimentele de calitate anterioare, rezultatele analizelor de laborator indică valori sub cele înregistrare.

Instituția Prefectului Maramureș

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus