Premieră medicală în judeţul Suceava

Vineri, 18 Ianuarie 2013 Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Bucureşti anunţă inaugurarea Centrului de Cardiologie şi Radiologie Intervenţională din Suceava, proiect în parteneriat public privat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava.
Prezidiul, conferinţa de presă şi cocktailul vor avea loc începând cu orele 12:00 în sala de conferinţe Dr. Vasile Andriu din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

La eveniment vor fi prezente personalităţi din lumea medicală precum :

Prof. Dr. Gheorghe Iana – Medic Primar Radiolog, Preşedintele Societăţii de Radiologie şi Imagistica Medicală din România.
Prof. Dr. Grigore Tinică – Medic Primar Chirurg Cardiovascular, Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare George I .M. Georgescu
Dr. Bogdan Popa – medic primar radiolog, competenţă în radiologie intervenţională, Şeful Secţiei de Radiologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Preşedintele Societăţii Române de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională,
Dr. Lucian Zarma – Medic Primar Cardiolog, competenţă în cardiologie intervenţională, medic în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu Bucureşti
Dr. Rareş Nechifor – medic primar radiolog, competenţă în radiologie intervenţională şi neuroradiologie intervenţională, coordonatorul secţiei de radiologie intervenţională în cadrul Centrelor de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Bucureşti
Dr. Bogdan Dorobat – Medic Primar Radiolog, competenţă în Radiologie Intervenţională, Şeful Secţiei de Radiologie Intervenţionala şi Terapie Endovasculară Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
Dr. Mihai Creţeanu – Medic Primar Cardiolog şi Boli Interne, Şeful Secţiei de Cardiologie Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan Cel Nou” Suceava

La eveniment vor mai participa medici şefi de secţie şi medici specialişti din Bucureşti, Buzău, Iaşi, Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ, Roman, Botoşani, Dorohoi, Câmpulung, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuţi, Fălticeni şi evident gazdele acestui eveniment, personalul medical şi administrativ de la Suceava.

Cu o investiţie de peste 750.000 euro, Centrul medical Med New Life Bucureşti aduce la Suceava două angiografe Siemens AG Axiom Artis şi Siemens AG Coroskop, unul pentru proceduri de radiologie iar celălalt în exclusivitate pentru cardiologie intervenţională.
Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor de sânge pentru a determina cu acurateţe zonele de ischemie (întreruperea circulației sanguine într-un țesut sau organ) în vederea stabilirii unui diagnostic. Intervenţia se derulează într-o încăpere asemănătoare unei săli de operaţii.

Prin intermediul unui cateter (tubuleţ de diametrul unui spagheti) introdus în artera femurală se injectează o substanţă de contrast la nivelul vaselor care urmează a fi investigate.
Foarte important este că, pe lângă diagnosticul care se realizează în urma acestei intervenţii, se poate face şi un tratament endovascular al unor afecţiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive, dilatările unor stenoze aparţinând arterelor periferice (la membrele superioare şi inferioare- piciorul diabetic), dar şi viscerale (precum cele renale) sau artere coronare care vascularizează inima.
Aceste intervenţii se numesc angioplastii şi pot fi completate de inserţia unui dispozitiv care se numeşte stent, asemănător unei plase metalice care se poziţionează în interiorul arterei şi are rolul să o menţină deschisă ca o proteză. Pacientul care efectueaza procedura minim invaziva va scăpa astfel de o intervenţie chirurgicală, procedura ce are loc sub anestezie locală iar incizia măsoară 4-5 mm şi nu necesită sutură.

Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Suceava vine în sprijinul pacienţilor suceveni şi din teritoriu cu un program de gardă 24 din 24 de ore.

Bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare pot respira uşuraţi. Infarctul miocardic acut cu supradenivelare de segment ST poate fi tratat prin PCI Primar la Suceava. Amplasarea centrului (etajul 2, deasupra computerului tomograf, nivel comun cu U.P.U.) îi ajută pe medici să intervină rapid în cazul pacienţilor cu infarct acut.
Trebuia pornit din start cu o echipă redutabilă de specialişti care să aibă experienţă şi care să ştie să exploateze acest aparat. Drept urmare au fost relocaţi de la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iaşi Dr Roberto Haret, Cardiolog Intervenţionist iar de la Spitalul Universitar Bucureşti, Dr. Mihai Creteanu Jr., Radiolog Intervenţionist cărora li se alătură patru asistenţi medicali cu experienţă în blocul operator.
Formată din doctori renumiţi, cu o înaltă calificare medicală dobândită atât în România cât şi în străinătate, echipa Med New Life (Suceava si Bucureşti) aduce laolaltă unii dintre cei mai de seamă doctori din ţară, oameni de prestigiu ce garantează calitatea actului medical.

Cardiologia Intervenţionala este o simbioză între cardiologia clasică şi chirurgia cardiacă, cu beneficii imense pentru pacient. Asemenea cardiologiei intervenţionale şi radiologia intervenţionala reprezintă punctul de plecare în tratarea diferitelor afecţiuni vasculare sau tumorale si, totodată, cheia succesului unei interventii cu risc minim pentru pacient.

Fie ca este vorba de boală coronariană, o boală periferică ori afecţiuni ginecologice sau ale coloanei vertebrale, intervenţia în toate aceste cazuri o reprezintă de fapt o simplă puncţie. Pacientul se recuperează mult mai repede, riscul mortalităţii în cazul cateterismului cardiac fiind sub 0,5%. Embolizarea hemoragiei acute, tratamentul şi diagnosticarea afecţiunilor neurologice: angiografie cerebrală, nucleoplastie, vertebroplastie, embolizare MAV spinal, tratamentul şi diagnosticarea afecţiunilor determinate de disfuncţii vasculare, tratamentul unor afecţiuni ginecologice prin embolizarea fibroamelor uterine, toate se pot efectua acum la Suceava.

Cu siguranţă dezvoltarea acestei secţii reprezintă un plus de imagine pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, un plus de încredere pentru locuitorii acestui judeţ şi o şansă la viaţă.
Mai mult decat atât, din 14 Octombrie 2012 (data primului infarct consemnat şi realizat cu succes) până în prezent Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Suceava numără 130 de cazuri (mai mult de jumătate au fost infarcte acute) printre pacienţii suceveni numărându-se şi pacienţi din oraşele Câmpulung, Gura Humorului, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei, Botoşani, Dorohoi, Fălticeni, Rădăuţi, cu ale căror spitale s-a început deja o colaborare pe acest segment.

Med New Life este unul dintre cele mai importante centre private din România în domeniul Cardiologiei şi Radiologiei Intervenţionale. Încă din anul 2010, de la deschiderea primului Centru de Excelenţă (Bucureşti) Med New Life s-a remarcat pe piaţa serviciilor medicale prin oferirea unui act medical responsabil şi a unei alternative la ceea ce înseamnă medicina tradiţională, asigurând tratamente minim invazive în locul intervenţiilor clasice, uneori traumatizante pentru pacienţi. Med New Life este primul Centru European de Excelenţă şi Trainning în Terapia Fibroamelor Uterine din Europa de Est, primul centru privat din Romania care tratează hipertensiunea arterială printr-o procedură revoluţionară, Denervarea Arterelor Renale (RDN) şi deţine prima secţie privată în Terapia Minim Invaziv a Malformaţiilor Congenitale Cardiace din România. Tot în cadrul Med New Life se tratează stenozele valvulare aortice prin implantarea de valvă aortică (TAVI). In 2012, Med New Life a fost primul centru privat din Europa care a montat noile stenturi revolutionare, stenturile bioresorbabile Abbott Absorb.

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie medicii Med New Life oferă metode de diagnostic şi tratament unice, soluţionând astfel cazuri pe care medicina tradiţională le-ar fi tratat rigid, fără să ia în calcul nevoile şi confortul pacienţilor. Tehnicile operatorii minim invazive au numeroase avantaje pentru pacienţi: procedura este rapidă, cu disconfort minim, durata de spitalizare şi cea de recuperare sunt scurte, activitatea curentă poate fi reluată rapid după tratament. Intervenţia se efectuează, reamintim, cu anestezie locală, iar durerea postoperatorie este redusă.

Pacienţii cu afecţiuni ce necesită tratament în regim de urgenţă beneficiază de gratuitate, costurile intervenţiilor fiind decontate de către Spitalul Judeţean Suceava iar pacienţii suferind de boli cronice pot beneficia de servicii medicale contra-cost adresându-se fie prin intermediul medicului specialist, a medicului de familie, fie direct clinicii la următoarele numere de telefon:
Director Marketing şi Relaţii Publice: Carmen Sveduneac: 0725 794 794
Medical Officer: Marta Croitor: 0729 633 424
Call center: 0372 794 794

„Viziunea Med New Life este de a trata cât mai multe afecţiuni pe care medicina nu le poate trata momentan, sau dacă o face, o face prin metodă chirurgicală clasică. Beneficiile pe care le prezintă intervențiile minim invazive sunt imense. Printr-o simplă puncție de 0,3 – 0,5 mm la nivelul arterei radiale/brahiale sau arterei femurale și prin ghidaj radioscopic reușim să tratăm fibroamele uterine, afectiune avută de aproximativ 33% dintre femeile de peste 35 de ani, fără a mai fi necesară extirparea totală sau partială a uterului, doamnele conservandu-și astfel anatomia și cel mai important fertilitatea. În cazul Malformațiilor Congenitale Cardiace, în locul un unei intervenții chirurgicale clasice, amplasarea unui dispozitiv tip umbreluță se efectuează în doar 30-60 minute iar a doua zi pacientul este externat. Crezul nostru îl reprezintă TERAPIA CONSERVATOARE, medicina este revolutionară abia atunci cand vei trata un pacient de o afectiune pastrându-i totodată integritatea anatomică. Iată că, în cazul bolii coronariene, terapia propusă de noi prin implant de stent coronarian bioresorbabil, se incadrează in tipologia celei mai conservatoare terapii posibile in medicină, acest fapt nu poate decât să ne bucure„Cu alte cuvinte, noi credem că viitorul medicinei îl reprezintă intervențiile minim invazive și în aceste intervenții vom excela. Până la urmă, excelența nu este decât accesul perpetuu la inovație”

Plescan Iulian
Chief Operating Officer
Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole