În primele nouă luni ale anului, finanțele publice maramureșene au încasat peste 939.000 milioane lei Reviewed by CD on . Admnistrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș a încasat în primele nouă luni ale anului la bugetul consolidat al statului peste 939.000 milioane lei, a Admnistrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș a încasat în primele nouă luni ale anului la bugetul consolidat al statului peste 939.000 milioane lei, a Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»În primele nouă luni ale anului, finanțele publice maramureșene au încasat peste 939.000 milioane lei

În primele nouă luni ale anului, finanțele publice maramureșene au încasat peste 939.000 milioane lei

În primele nouă luni ale anului, finanțele publice maramureșene au încasat peste 939.000 milioane lei

Admnistrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș a încasat în primele nouă luni ale anului la bugetul consolidat al statului peste 939.000 milioane lei, a declarat șeful adjunct Ioan Popa. La bugetul de stat încasările au fost de peste 418.000 milioane lei, la bugetul asigurărilor sociale de stat s-a depășit valoarea de 340.000 milioane lei, la bugetul asigurărilor sociale de sănătate s-au încasat peste 160.000 milioane lei, iar la bugetul fondului de șomaj s-au încasat peste 113.000 milioane lei. În luna septembrie a.c., suma încasată la bugetul consolidat al statului a fost de 107.860.531 lei, cu o realizare procentuală de 111,60% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Peste nivelul programului repartizat s-au încasat sume, luna trecută, la bugetul asigurărilor sociale, respectiv la bugetul asigurărilor de sănătate. Pentru a menține volumul încasărilor bugetare vor fi întreprinse, în perioada următoare: acțiuni de intensificare a unor noi contribuabili care pot beneficia de eșalonări de plată, concomitent cu asistența privind respectarea eșalonărilor deja acordate și/sau repunerea pe rol a celor pierdute, analiza punctuală a operatorilor economici cu plăți consistente în trecut și care în prezent înregistrează un grad de conformare voluntară la plată, în scopul identificării cauzelor neplății la termen, respectiv identificarea de acțiuni viitoare, monitorizarea măsurilor de executare silită întreprinse în cazul contribuabililor care înregistrează obligații restante mai mari de 30 de zile.
Biroul Vamal de Interior Maramureș și Biroul Vamal Sighetu Marmației au încasat în luna septembrie peste 6.500.000 lei din operațiuni vamale realizate din comerț cu țări terțe, a precizat șeful biroului Teodor Lupuț. S-au desfășurat acțiuni specifice domeniului prin efectuarea de controale la operațiuni vamale ale persoanelor juridice, peste 2000 colete poștale pentru persoane fizice și 19 controale în domeniul respectării drepturilor de proprietate intelectuală și a combaterii traficului de mărfuri susceptibile a încălca un drept de proprietate intelectuală. De asemenea, au fost efectuate 34 de controale ulterioare pentru operațiuni vamale sub diverse regimuri declarate de agenții economici, fiind aplicate două amenzi contravenționale în valoare de 3000 lei, respectiv 13 decizii de regularizare a sumelor în valoare de peste 133.000 lei. Principalele mărfuri importate, în cursul lunii trecute, la Biroul Vamal de Frontieră Sighet au fost: cherestea de rășinoase și fag, semifabricate din lemn de fag lipite, părți de mobilier din lemn, încălțăminte, stofă pentru tapițerie, piele artificială, arcuri, piulițe hexagonale. Majoritatea importurilor au provenit din Ucraina, China, Turcia, Republica Moldova. Principalele mărfuri exportate au fost elemente stratificate, mobilier de lemn, utilaje, parchet stratificat. Exporturile au fost efectuate în principal în Elveția, Federația Rusă, Turcia, Ucraina, Australia și Azerbaidjan. Au fost efectuate 252 de controale vamale, fiind întocmite șapte procese verbale de contravenție, iar amenzile aplicate au fost în cuantum de 18.000 lei.
Directorul Executiv Rareș Pop al Direcției de Sănătate Publică Maramureș a precizat că au fost încheiate contracte pentru finanțarea cabinetelor medicale din unitățile de învățământ cu consiliiile locale care au preluat în structură medici, medici dentiști și asistenți medicali.
La sfârșitul lunii septembrie, numărul șomerilor a fost de 7371, rata șomajului fiind de 3,75%., conform datelor statistice prezentate de directorul executiv al AJOFM, Oana Oșanu.
Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Maramureș, Lucica Pop a spus că, la nivelul lunii septembrie a.c., în județ existau 117.388 pensionari, din care 74.240 pensionari limită de vârstă, 1502 pensii anticipate, 19.831 pensionari invaliditate, 16.761 pensionari urmaș, 18 pensii IOVR și 5024 pensionari agricultori. De asemenea, în perioada februarie-septembrie a.c., au fost 7850 solicitări bilete de tratament din care au fost repartizate 3951, respectiv alocate 3887. Referitor la sistemul unitar de pensii, conform Legii nr.155/2016 au fost preluate 468 de cereri, fiind soluționate 464 cereri. Au fost emise 3350 decizii de recalculare a pensiei, conform Legii nr.192/2015.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus