SEMNARE: Protocolul PNTCD -Asociatia 21 Decembrie, incheiat oficial

Calea dreapta pentru justitie si Dezvoltare” a fost constituita oficial. Protocolul de colaborare intre PNTCD-ul lui Victor Ciorbea si Asociatia “21 Decembrie”, condusa de Teodor Maries, a fost semnat oficial de catre presedintii celor doua structuri implicate.

In protocol se arata ca atat PNTCD, cat si Asociatia ,,21 Decembrie 1989’’ isi insusesc in intregime valorile si principiile pe care le au cu “obligatia de a recladi polul crestin-democrat capabil sa ofere electoratului roman o alternativa viabila de centru-dreapta”.

“In considerarea celor de mai sus, partile semnatare incheie si se obliga sa respecte prezentul protocol prin care se constituie Alianta Politico-Civica ,,CALEA DREAPTA PENTRU JUSTITIE SI DEZVOLTARE’’ cu urmatoarele obiective principale: Alianta se obliga sa respecte principiile, valorile si programul PNTCD. Partile vor actiona pentru consolidarea PNTCD ca forta politica morala a societatii romanesti si promovarea acestuia ca alternativa viabila in situatia politica grava din Romania.

Reintegrarea Basarabiei si Nordului Bucovinei in spatiul cultural, spiritual si etnic romanesc si european, intr-o Europa Unita in diversitate, pe baza valorilor si traditiilor europene consacrate, precum si consolidarea legaturilor cu romanii de pretutindeni”, se arata in protocol.

O alta cerinta prevazuta de catre acest protocol este cea referitoare la redactarea si sustinerea unui program politic anti-criza efectiv si adaptat realitatii politico-economice si sociale din Romania. Protocolul mai prevede si existenta unor functii de conducere primite de catre revolutionari atat la nivel central, cat si judetean si local.

“Avand in vedere faptul ca Asociatia ,,21 Decembrie 1989” s-a implicat in ultimul an in demersurile de unificare ale Partidului National Taranesc Crestin-Democrat pentru aducerea la indeplinire a prezentului Protocol de Constituire a Aliantei Politico-Civice „CALEA DREAPTA PENTRU JUSTITIE SI DEZVOLTARE”, partile convin, printre altele, “ca un reprezentant al Asociatiei sa detina una din functiile de primvicepresedinte al PNTCD”. In acest caz Asociatia este cea care va desemna o persoana pentru una dintre functiile de vicepresedinte al PNTCD.
”Asociatia va desemna un reprezentant pentru functia de primvicepresedinte in conducerea organizatiei de tineret a PNTCD, un reprezentant al Asociatiei urmand a fi ales intr-una din primele 2 functii in conducerea organizatiei de studenti – la nivel central.

Un reprezentant al Asociatiei va fi ales intr-una din primele 3(trei) functii de conducere la nivel judetean, respectiv la nivel local. In ceea ce priveste colaborarea parlamentara si la nivelul administratiei publice centrale, in cadrul institutiilor aflate sub coordonarea Parlamentului, Guvernului si Ministerelor, precum si al administratiei publice locale se va incheia o intelegere separata, de acelasi nivel cu prezentul protocol”, se mai arata in document.

Mai trebuie spus faptul ca prezentul Protocol este deschis semnării şi de către alte formaţiuni politice sau civice, cu obligaţia respectării principiilor şi prevederilor mai sus enunţate şi cu acordul celor două părţi semnatare, respectiv amintit faptul ca cele doua părţi se angajează să semneze un Addendum la prezentul Protocol de Constituire în termen de 15 zile.

Rares Bogdan

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole