Simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri, desfășurat în Sighetu Marmației Reviewed by CD on . În Sala de festivităţi a Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei a avut loc ieri deschiderea calendarului de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, cu simp În Sala de festivităţi a Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei a avut loc ieri deschiderea calendarului de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, cu simp Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri, desfășurat în Sighetu Marmației

Simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri, desfășurat în Sighetu Marmației

Simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri, desfășurat în Sighetu Marmației

În Sala de festivităţi a Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei a avut loc ieri deschiderea calendarului de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, cu simpozionul: “Consolidarea Marii Uniri, contribuţia Regimentului 14 infanterie la eliberarea oraşului Sighet – luptele de la Cămara din 3/17 ianuarie 1919”.

La simpozion au vorbit: dl. Sorin Rednic din partea Primăriei municipiului, prof.dr. Mihai Dăncuș, prof. Gheorghe Todincă și prof.dr.Ioan Dorel Todea (moderator). Aproximativ două sute de participanți, elevi, profesori, invitați, au fost părtași la o adevărată lecție de istorie.

La mormântul ostaşilor români căzuţi pentru eliberarea Maramureşului (din Cimitirul Central) s-a depus o coroană de flori, despre jertfa supremă a ofițerilor și soldaților din Regimentului 14 infanterie pentru eliberarea oraşului Sighet, au vorbit Gheorghe Todincă și Dorel Todea, subliniind importanța evenimentelor care au contribuit la Consolidarea Marii Uniri, Maramureșul rămând în hotarele patriei mamă.
Organizatorii evenimentului au fost Centrul Cultural, Muzeul Maramureșului în partenariat cu Liceul Pedagogic “Regele Ferdinand“ și Liceul Tehnologic Forestier.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus