Teatrul Municipal Baia Mare, prezent la două importante festivaluri naționale Reviewed by CD on . Teatrul Municipal Baia Mare a participat în săptămâna 26 septembrie – 02 octombrie la două importante festivaluri naționale: Festivalul de Teatru Scurt de la Or Teatrul Municipal Baia Mare a participat în săptămâna 26 septembrie – 02 octombrie la două importante festivaluri naționale: Festivalul de Teatru Scurt de la Or Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Teatrul Municipal Baia Mare, prezent la două importante festivaluri naționale

Teatrul Municipal Baia Mare, prezent la două importante festivaluri naționale

Teatrul Municipal Baia Mare, prezent la două importante festivaluri naționale

Teatrul Municipal Baia Mare a participat în săptămâna 26 septembrie – 02 octombrie la două importante festivaluri naționale: Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea (cu spectacolul ALBASTRU. GALBEN. ROȘU) și la Excelsior Teen – Fest de la București (cu spectacolul COLUMBINUS).
Excelsior Teen – Fest este un festival dedicat adolescenților, aflat anul acesta la cea de-a doua ediție și imaginat ca un periplu parcurs de tineri printr-un oraș ascuns al artelor. Festivalul a fost constituit pe două direcții: spectacole care ating universul de preocupări, probleme, teme de viață ale tinerilor – TEEN ATTITUDE și pe programele de studiu ale adolescenților – REBORN CLASSICS.
Aflat în concurs, spectacolul COLUMBINUS al Teatrului Municipal Baia Mare, încadrat la secțiunea TEEN ATTITUDE, a reușit o performanță extraordinară, câștigând MARELE PREMIU (de altfel, singurul premiu din competiție), învingând o suită de teatre importante: Teatrul de Comedie din București, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul Mic din București, Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, Unteatru din București, Teatrul Luceafărul din Iași, etc.
Spectacolul s-a jucat la Sala Atelier a Teatrului Național din București, în fața unui public entuziast, iar premiul câștigat demonstrează încă o dată că Baia Mare nu s-a aflat întâmplător la un pas de a câștiga titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.
Photo credit: Dan Cristian Popovici

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus