Todoran (MP Maramureș): România are 547 de parlamentari, un număr mult prea mare pentru un stat cu o populație de 21 de milioane de locuitori! Reviewed by CD on . Adrian Todoran, președintele Mișcarea Populară (MP) Maramureș, susține că șeful statului Klaus Iohannis preferă 547 de parlamentari, în loc de 300. El spune că Adrian Todoran, președintele Mișcarea Populară (MP) Maramureș, susține că șeful statului Klaus Iohannis preferă 547 de parlamentari, în loc de 300. El spune că Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Todoran (MP Maramureș): România are 547 de parlamentari, un număr mult prea mare pentru un stat cu o populație de 21 de milioane de locuitori!

Todoran (MP Maramureș): România are 547 de parlamentari, un număr mult prea mare pentru un stat cu o populație de 21 de milioane de locuitori!

Todoran (MP Maramureș): România are 547 de parlamentari, un număr mult prea mare pentru un stat cu o populație de 21 de milioane de locuitori!

Adrian Todoran, președintele Mișcarea Populară (MP) Maramureș, susține că șeful statului Klaus Iohannis preferă 547 de parlamentari, în loc de 300. El spune că „Suveranitatea națională aparține poporului roman” este prevederea constituțională ce a devenit o realitate în ultimele zile. Unitatea i-a făcut pe oameni să-și conștientizeze adevărata putere și să dorească reformarea politicii românești”.

Liderul MP Maramureș este de părere că după demisia premierului Victor Ponta și implicit a întregului guvern, atenția protestatarilor s-a îndreptat inevitabil înspre forul legislativ al țării. Todoran mai spune că Parlamentul a fost perceput în ultmii ani ca o adevărată enclavă unde corupția, mediocritatea și nepotismul au reprezentat stâlpii de bază ai sistemului. „Nu este prima dată când societatea încearcă să schimbe structura parlamentului, s-a vrut asta și în 2009, când 7,7 milioane de români au votat reducerea numărului de parlamentari la 300. Cu toate acestea, în mod paradoxal alegerile din 2012 ne-au adus un parlament supra-dimensionat cu 588 de membri, marea lor majoritate reprezentând monstruoasa coaliție USL. De atunci și până în prezent, PSD și PNL au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a păstra numărul mare de parlamentari și a nesocoti voința populară. În 2015, PSD și PNL au adus o nouă modificare a legii alegerilor parlamentare, astfel încât să revină la votul pe listă. Legea a trecut de Parlament și a fost promulgată de Președinte. Nimeni nu a contestat noua lege la Curtea Constituțională a României. Dacă ar fi făcut-o, foarte probabil ar fi avut câștig de cauză. Cu alte cuvinte, Curtea Constituțională ar fi obligat Parlamentul să introducă în lege și prevederea referitoare la numărul de 300 de parlamentari. Temeiul era unul foarte simplu, respectarea suveranității poporului, exprimată prin referendum în 2009. Evident că nu s-a găsit un grup de senatori și deputați care să conteste această normă, dar în mod surprinzător nu a făcut-o nici președintele Klaus Iohannis, preferând să promulge legea. Putem spune că am avut de aface cu un act de complicitate din partea lui Iohannis, alegând să sprijine parlamentarii în detrimentul interesului național ? Răspunsul îl găsim acum în stradă, Iohannis face cunoștință cu furia națiunii. În prezent, România are 547 de parlamentari, un număr mult prea mare pentru un stat cu o populație de 21 de milioane de locuitori. Lucrurile devin și mai evidente când ne gândim că Polonia are 560 de parlamentari la o populație de 38 de milioane de oameni. Mișcarea Populară vede în schimbarea actualei clase politice o reală soluție la rezolvarea principalelor probleme ale țării. Susținem reducerea numărului de parlamentari la cel mult 300 precum și alegerea primarilor din două tururi” a declarat Adrian Todoran.

De asemenea, Mișcarea Populară invită în rândurile sale oamenii de bună credință care vor să contribuie la modernizarea întregii societăți și a fiecărei comunități în parte.

Andreea POCOL

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus