Trafic rutier în condiţii de iarnă pe drumurile din Maramureş Reviewed by CD on . A nins noaptea trecută, iar cei aflaţi în trafic întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe DN18, în Pasul Gutâi; DN19, Dealul Huta Certeze; DN1 A nins noaptea trecută, iar cei aflaţi în trafic întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe DN18, în Pasul Gutâi; DN19, Dealul Huta Certeze; DN1 Rating:
Ești aici: Acasă » Sport»Trafic rutier în condiţii de iarnă pe drumurile din Maramureş

Trafic rutier în condiţii de iarnă pe drumurile din Maramureş

Trafic rutier în condiţii de iarnă pe drumurile din Maramureş

A nins noaptea trecută, iar cei aflaţi în trafic întâlnesc zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm pe DN18, în Pasul Gutâi; DN19, Dealul Huta Certeze; DN18, Dealul Hera, DN17C, Dealul Ştefăniţei şi DN18, Pasul Prislop (între km160 şi km180). Carosabilul DN1C, E58 şi DN18B este curat şi umed. Fulguieşte în majoritatea zonelor din judeţ. La Borşa pe DN18 se semnalează viscol, vântul prezintă viteze de până la 70 km/h.

Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea sectoarelor de drumuri naţionale au intervenit cu 12 autoutilaje cu lamă pentru curăţarea părţii carosabile şi au împrăştiat 62 tone de material antiderapant (24 tone pe Dealul Mesteacă, 12 tone în Pasul Gutâi, opt tone de Dealul Huta Certeze, patru tone pe Dealul Ştefăniţei, 16 tone în Pasul Prislop, şi opt tone pe Dealul Pietriş). Nu au fost semnalate probleme în trafic sau perturbări.

Rămân închise pe perioada de iarnă, conform deciziei administratorului de drumuri: DJ109F, pe relaţia Cavnic-Băiuţ; DJ183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi şi DC19, pe relaţia Botiza-Groşii Ţibleşului (un tronson de 6km).

Pe sectoarele de drumuri judeţene din zona de munte carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă care măsoară între 1-2 cm (zona montană a oraşului Cavnic), respectiv până la 1 cm în zonele de deal, unde alterneazăp şi cu porţiuni umede. În zona de câmpie carosabilulo este umed. S-a acţionat cu material antiderapant , 220 tone de material antiderapant şi 22 utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabile.

Cursa aeriană de pasageri a decolat fără probleme, în această dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare şi a aterizat în Bucureşti. Pista a fost curăţată de zăpadă. Vizibilitatea este bună în zona aeroportului. Cerul este acoperit .Temperatura aerului avea valoarea de 0 grade Celsius.

Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost uşor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheaţă este prezentă la malul râurilor Vaser şi Ruscova. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 88%.

Stratul de zăpadă măsura 40 cm la Iezer; 18 cm la Cavnic, 6 cm la Mara, 4 cm la Blidari, Suciu de Jos, Răzoare, Sălsig, 3 cm la Bicaz, 2 cm la Firiza, Copalnic, Fereşti, Vadu Izei, Şieu, Dragomireşti şi Bistra.

Vremea va fi astăzi în general închisă şi pe arii extinse vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări izolate la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 6 grade Celsius, iar cele minime între -4 şi 0 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.

Pentru mâine, meteorologii prognozează o vreme rece. Cerul va fi temporar noros şi local, îndeosebi în cursul zilei, vor cădea precipitaţii mixte, predominant sub formă de ninsoare. La munte va ninge. Vântul va sufla slab, la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 6 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi 0 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus