Zilele europene ale culturii iudaice au fost marcate și în Sighetu Marmației Reviewed by CD on . Zilele europene ale culturii iudaice este un eveniment organizat pentru al 18-lea an consecutiv în Europa, de organizaţia din Spania, Jewish Heritage, care încu Zilele europene ale culturii iudaice este un eveniment organizat pentru al 18-lea an consecutiv în Europa, de organizaţia din Spania, Jewish Heritage, care încu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Zilele europene ale culturii iudaice au fost marcate și în Sighetu Marmației

Zilele europene ale culturii iudaice au fost marcate și în Sighetu Marmației

Zilele europene ale culturii iudaice au fost marcate și în Sighetu Marmației

Zilele europene ale culturii iudaice este un eveniment organizat pentru al 18-lea an consecutiv în Europa, de organizaţia din Spania, Jewish Heritage, care încurajează derularea de programe dedicate evreilor de pretutindeni, cu scopul de a promova limba şi cultura poporului evreu.

La începutul lui septembrie, Organizaţia Europeană de păstrare şi promovare a moştenirii evreieşti ne invită să marcăm importanţa culturii iudaice europene prin câte un eveniment cu o tematică diferită pentru fiecare an. Anul acesta elementul promovat ia forma Diasporei sub diverse reprezentări artistice şi culturale. Diaspora evreiască a jucat un rol deosebit de important atât în conturarea propriei identităţi cât şi a identităţii spaţiului în care trăia această comunitate.

Centrul Cultural și Fundaţia Tarbut ( președinte d-na Peninah Zilberman) din Sighetu Marmaţiei au organizat un eveniment artistic dedicat Zilelor europene ale culturii iudaice care a curpins: un recital de muzică evreiască interpretat de Rus Vasile – vioară, Rus Alina-zongoră și Moldovan Vasile-dobă, un moment folcloric prezentat de membrii Ansamblului MUGURELUL al Clubului Copiilor și Elevilor din Sighetu Marmației (instructor prof. Vasile Cordea).

Evenimentul a avut ca punct forte recitalul excepțional de muzică evreiască al Asociaţiei SIEBENBURGEN Opera.

Centrul Cultural și Fundaţia Tarbut din Sighetu Marmaţiei , continuă astfel, marcarea unor momente din istoria și cultura evreilor din Maramureșul istoric, prin organizarea unor lansări de carte dedicate acestei comunități, spectacole, dintre care amintim reprezentațiile de teatru cu piesele “Un musafir neașteptat” de Ludovic Bruckstein, „Janka” de Oscar K. Speace, „Curajul mamei mele” de George Tabori și alte evenimente artistice.

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus