1500 pachete cu țigări confiscate la frontiera cu Ucraina

În data de 30 septembrie, la nivelul Sectorului PF Poienile de sub Munte s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră au depistat în Munții Maramureșului, la o altitudine de peste 1.500 metri, un bărbat care transporta în spate, un colet voluminos, de la frontiera de stat spre interiorul țării.
S-a procedat la interceptarea persoanei în cauză, iar în urma somațiilor legale prin voce, s-a reușit reținerea acesteia, fiind identificat ulterior în persoana lui Vasile M., de 44 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Maramureș.
În urma inventarierii coletului s-a constatat că este vorba de 500 pachete țigări marca Viceroy, de proveniență ucraineană.
Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 4.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar maramureșeanul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.
În prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului au descoperit în zona de frontieră, 1.000 pachete țigări, marca Jin Ling, de proveniență ucraineană.
S-a procedat la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării persoanelor implicate, fiind totodată anunțate și autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment.
Țigările în valoare de aproximativ 9.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole