Dansuri ţigăneşti la Penitenciarul Baia Mare

Penitenciarul Baia Mare prin intermediul Serviciului educaţie şi asistenţă psihosocială a organizat în data de 8 aprilie 2013, manifestări specifice Zilei Internaţionale a Romilor.

În acest sens, un grup de persoane private de libertate de etnie romă din Penitenciarul Baia Mare au susţinut un program artistic de cântece şi dansuri ţigăneşti dedicat persoanelor aflate în custodia unităţii.

Evenimentul îşi propune promovarea şi menţinerea tradiţiilor etniei rome în rândul persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate şi crearea cadrului favorabil dezvoltării abilităţilor artistice ale persoanelor private de libertate de etnie romă, în vederea menţinerii unui tonus psihic şi fizic care să favorizeze intervenţia recuperativă.

„Ziua Internaţională a Romilor” se sărbătoreşte în fiecare an, la începutul lunii aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat naştere la Londra, în 8 aprilie 1971, la primul „Congres Internaţional al Romilor”, când au fost adoptate: cântecul „Gelem, Gelem”, ca imn al romilor de pretutindeni şi steagul romilor.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole