Contrabandă cu căruța la frontiera cu Ucraina

Ieri, 24 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 13.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase.
Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, reuşindu-se reţinerea a trei persoane, cetăţeni români, identificaţi ca fiind Ioan G. de 64 ani, Gheorghe G. de 37 ani şi Simona G. de 34 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.
La cercetarea terenului a fost descoperit un atelaj hipo în care se aflau 30 de colete ce conţineau ţigări.
Cele trei persoane precum şi întreaga cantitate de ţigări au fost conduse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 16.625 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 150.000 lei.
Persoanele în cauză sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole