”Participăm la vot, ca să nu ni se fure voturile, și scriem Vlad Țepeș pe buletinul de vot” o spune liderul PRU Bogdan Diaconu!

USL a înlocuit balaurul ”portocaliu” cu balaurul ”roșu”. Toată clasa politică de după Revoluție a creat balauri și fiefuri, baroni locali, grupuri și găști infracționale. E timpul să le punem capăt tuturor, nu să schimbăm balaurii între ei! Acestea și alte răspunsuri mai jos, într-un interviu acordat pentru publicația noastră, pe care vă invităm să-l parcurgeți.

Transilvania-tv.ro: Domnule Bogdan Diaconu, sunteți președintele Partidului România Unită, formațiune nouă pe eșichierul scenei politice românești. Când v-a venit ideea și cum s-a născut PRU, are ceva diferit față de celelalte formațiuni politice?
Bogdan Diaconu: Suntem un partid al celor care cred în ceva, în valorile românești și în viitorul acestei națiuni, și acest lucru ne diferențiază de toate celelalte partide care cred doar în propriul bine și în afacerile pe care le pot derula prin politică. Ideea mi-a venit prin 2012, când publicam o carte intitulată chiar așa, ”România Unită”, și când duceam aceeași luptă ca și astăzi pentru oprirea extremismului maghiar, pentru reunificarea țării și pentru promovarea valorilor românești.
Transilvania-tv.ro: Ce obiective are PRU? La ora la care vorbim, care este potențialul electoral al partidului pe care-l conduceți și ce electorat vizați?
Bogdan Diaconu: Obiectivele noastre sunt restabilirea demnității românești, salvarea valorilor naționale, apărarea economiei autohtone și a producătorilor români, justiția și dreptatea socială, apărarea integrității teritoriale a României și reunificarea cu Basarabia.
Transilvania-tv.ro: Sunteți primul parlamentar PSD care a părăsit partidul, când acesta se află la putere. Mai mult, n-ați ales să plecați către altă formațiune ori să rămâneți independent, ba chiar ați conceput un partid. Ce va determinat să recurgeți la acest gest?
Bogdan Diaconu: Am avut drumul meu național-românesc încă de la începutul carierei politice, acum cinci ani. În PSD, acest drum a fost mereu blocat sau ignorat, iar după intrarea UDMR la guvernare am deranjat foarte mult prin pozițiile mele publice împotriva extremismului maghiar. Din momentul în care UDMR a anunțat că vrea un proiect de lege al autonomiei, iar PSD nu a dat această formațiune afară de la guvernare, așa cum am cerut, mi-am dat seama că drumul meu, ca să rămână neabătut și corect față de propria conștiință, trebuie să ajungă la etapa asumării unui proiect politic curat, fără compromisuri și închinat națiunii române.
Transilvania-tv.ro: Faptul că UDMR a fost cooptat la guvernare, a fost unul dintre motivele pentru care ați părăsit barca social – democrată? Ce părere aveți despre politicienii maghiari?
Bogdan Diaconu: M-am luptat cu UDMR și când eram în PSD, și după ce PSD a comis ireparabila eroare de a-i coopta la guvernare. Acum, pe măsură ce dosarul retrocedărilor va înainta și vom vedea mafia lemnului din UDMR coabitând cu PSD, vom înțelege poate mai mult ce leagă PSD de UDMR. Eu am refuzat să fiu părtaș la vânzarea intereselor României așa că iată-mă aici, cu Partidul România Unită. Politicienii maghiari sunt niște trădători atât ai țării pe spatele căreia s-au îmbogățit, cât și ai propriei lor comunități maghiare, pe care o țin în sărăcie și în izolare ca să o sperie cu dușmanul România. Cei mai mari dușmani ai etnicilor maghiari sunt politicienii lor!
Transilvania-tv.ro: Spuneați recent, că alegerile prezidențiale din acest an, sunt deja un eșec pentru România și că este o competiție între non-valori. În aceste condiții, veți susține vreun candidat? Cum veți sfătui propriul electorat să voteze?
Bogdan Diaconu: Nu susțin niciun candidat, sunt toți reprezentanții unor combinații de interese, România va pierde cu siguranță din aceste alegeri indiferent cine ar câștiga. Eu îi sfătuiesc pe cei care iubesc România Unită să îl voteze pe Vlad Țepeș ca să dea un semnal de respingere a actualei clase politice. Participăm la vot, ca să nu ni se fure voturile, și scriem Vlad Țepeș pe buletinul de vot. Clasa politică din ultimii 25 de ani merită un Vlad Țepeș!
Transilvania-tv.ro: Ați afirmat la constituirea filialei PRU Mureș că ”Dacă PRU ar ajunge în apropierea PSD, ar însemna eșecul acestui proiect”. Cum dumneavoastră cunoașteți foarte bine partidul din care v-ați retras, bănuim că știți încotro se îndreaptă acum PSD. La ce anume ați făcut referire, ne puteți oferi mai multe detalii?
Bogdan Diaconu: PSD a adoptat sloganuri naționaliste pe care le-a trădat cu succes. ”Mândru că sunt român” cu UDMR la guvernare și cu proiecte de legi de trădare crasă a intereselor naționale reprezintă o glumă proastă. PSD se îndreaptă spre interesele de grup și private ale liderilor săi, iar acestea nu au în vedere binele românilor, de asta vă asigur.
Transilvania-tv.ro: Cum va venit ideea ca pe sigla oficială a Partidului România Unită, să-l puneți pe Vlad Țepeș?
Bogdan Diaconu: Vlad Țepeș este reprezentantul celui mai iubit ideal al românilor, cel de dreptate, iar România are nevoie de dreptate mai mult decât orice. Pe aceeași siglă se află însă și harta României Unite, cu Basarabia înăuntrul țării, pentru că idealul de unitate este la fel de important.
Transilvania-tv.ro: Care este mesajul central al PRU? Ce proiecte are, care este ideologia partidului, doctrina?
Bogdan Diaconu: România încă mai are de luptat pentru unitatea națională pe două fronturi. Unul este cel deschis de extremismul maghiar care a ajuns până la propunerea oripilantă a unei mici Ungarii în mijlocul Transilvaniei, iar celălalt are în vedere efortul pentru reunificarea Moldovei cu țara-mamă. Partidul România Unită își asumă aceste două obiective naționale majore, ambele la fel de importante. Subiectele ca autonomia etnică și impunerea limbii maghiare în Transilvania, reprezintă atacuri la realizarea Marii Uniri și trebuie stopate prin toate mijloacele legale, iar granițele enclavizării etnice din Covasna și Harghita, trebuie deschise prin integrarea lor în entități administrative mai mari, firești, care să le dea posibilitatea etnicilor maghiari să se integreze în România, nu să trăiască izolați și supuși manipulărilor tribale ale liderilor lor medievali care văd lumea prin intermediul superiorității etniei.
PRU își propune în egală măsură un al doilea obiectiv național, cel al reunificării cu Republica Moldova. Doar o voință comună de pe ambele maluri ale Prutului este în măsură să învingă asperitățile și să netezească drumul spre un act firesc de reîntregire a României. Așa cum Transilvania e românească pentru cetățenii români de orice etnie, iar nu împotriva cuiva, la fel, Moldova de dincolo de Prut e românească în integralitatea ei, dar pentru toți locuitorii ei, nu împotriva cuiva anume.
Aceste două obiective naționale asumate prin programul politic al PRU sunt urgente și imediate și trebuie purces la îndeplinirea lor fără zăbavă și cu toată forța. În felul acesta, la îndeplinirea a 100 de ani de la Marea Unire, vom putea să fim iarăși o Românie puternică și unită, idealul înaintașilor noștri de la care nu avem voie să abdicăm. Anul 2018 trebuie să ne găsească întregi atât din punct de vedere al granițelor exterioare, cât și din punct de vedere al respectării legilor românești de către comunitățile etnice din interiorul țării și de către politicienii care au pretenția să activeze pe scena publică a României. PRU propune de asemenea să introducem în Constituție posibilitatea retragerii cetățeniei pentru cei care contestă statul român. Liderii maghiari care vor autonomie teritorială nu ar trebui să dețină cetățenia română atâta vreme, cât aceasta e folosită exclusiv împotriva românilor. Extremiștii maghiari acționează ca niște separatiști și nu se dau înapoi de la niciun fel de activitate împotriva statului român. De aceea și brațul legii trebuie să acționeze împotriva lor în consecință. Dacă nu sunt capabili să accepte de bună voie că aici e România, atunci să o facă de nevoie.
Așadar PRU propune acțiunea efectivă și decisivă pentru întărirea statului român în interiorul granițelor sale actuale și pentru reîntregirea României conform cu dreptul său natural și istoric de a include toate teritoriile locuite de români de la apariția acestui popor. România Unită trebuie să devină o realitate respectată, iar dacă nu iubită, atunci temută de către adversarii săi.
Din punct de vedere economic, PRU propune protejarea capitalului autohton și a producției românești prin măsuri inteligente pentru a redeveni o țară producătoare de lucruri de calitate, iar nu una care importă scump și prost. Un alt pas important este să avem alternative economice în afara UE, pentru a arăta că nu suntem la mâna nimănui și pentru a putea răspunde cu aceeași monedă atunci când ni se întoarce spatele.
PRU propune ca România să aplice și ea regulile concurenței și competiției, nu doar să suporte consecințele lor și, în acest sens, să caute relații pentru România care să convină și interesului național românesc, nu doar intereselor țărilor care sunt „prietene” când au ele nevoie, dar uită de țara noastră atunci când România are nevoie de sprijin sau măcar de a primi ceea ce i se cuvine.

România trebuie să se centreze pe sine și să joace pentru sine, să-și cunoască interesele și să și le apere renunțând la idealurile care le convin altora ca să ne țină captivi. Dacă fiecare e liber să-și joace atuurile, atunci și România are acest drept. Respectul altora nu se câștigă stând cu capul plecat și prefăcându-ne că nu vedem cum suntem păcăliți de fiecare dată când e vorba de interesul nostru.
România trebuie să se trezească din iluzia romantică a iluminismului european, a prieteniei dintre popoare și a ideologiei comunitare în care toți suntem egali, dar în fapt se dovedește că unii sunt cu mult mai egali decât alții. România trebuie să judece realist situația din punct de vedere economic: nu avem prieteni, toți vor să câștige de pe urma noastră, dar nimeni nu vrea să ne acorde nimic. Nu e nimeni de vină decât cel care acceptă să fie tratat așa. Restul nu fac decât să profite. E timpul să învățăm să ne apărăm drepturile și să le impunem, pentru că nimeni nu ne va da niciodată nimic decât dacă va fi obligat și pus la respect. În acest sens, PRU propune protejarea capitalului autohton și a producției românești prin măsuri inteligente, în așa fel încât România să redevină din țară consumatoare o țară producătoare de bunuri și servicii. Un prim pas în acest sens îl pot face toți românii fără niciun ajutor de la stat. E o crimă față de propria noastră țară felul în care consumăm produse din import în timp ce ţăranii români muncesc degeaba pământul. Ne-am rupt atât de mult de agricultura românească încât nu ne dăm seama că indiferenţa aceasta ne sărăcește pe toţi. O naţiune trebuie să fie ca o mare familie. Iar o familie care se fură singură şi care cheltuie banii în afara ei, în timp ce unii, de fapt mulţi dintre membrii ei, suferă de lipsuri, se va destrăma. Naţiunea română trebuie să depășească lipsa de solidaritate la care au condamnat-o politicile publice din ultimii 25 de ani. Orice produs românesc folosim, înseamnă locuri de muncă pentru alți români și înseamnă plusvaloare pentru România!
Mai există problema corupției, care, dincolo de rezolvarea pe calea sistemului judiciar, reprezintă o ameninţare la adresa siguranţei naţionale. Din interiorul României, corupţia face legătura cu interesele potrivnice țării noastre și cedează resursele naţionale şi obiectivele de interes naţional unor şmecheri care fac afaceri cu viitorul ţării. Dacă vrem să avem un stat adevărat şi să rămânem întregi nu avem decât o soluţie: eradicarea corupţiei. Ceea ce înaintaşii noştri au apărat cu preţ de sânge este cedat acum pe şpăgi inamicilor României. Acest lucru trebuie să înceteze, bunurile înstrăinate trebuie recuperate, iar vinovaţii trebuie pedepsiţi. Românii au nevoie de dreptate social care să repare injustiția ultimelor decenii și să reechilibreze balanța social, diminuând decalajele monstruoase între bogați și săraci, ultimii fiind victimele sistemului corupt întreținut de clasa politică a ultimilor 25 de ani. Nivelul de trai decent este asumat prin Constituție și trebuie asigurat tuturor românilor. Este dreptul lor care decurge din faptul că aparțin unei țări bogate și pline de resurse. Principiul nostru este nici muncă fără pâine, nici pâine fără muncă.
Transilvania-tv.ro: Cum vedeți problema desemnării premierului? Împărtășiți punctul de vedere susținut de președintele Traian Băsescu de-a lungul mandatelor sale, acela că șeful statului poate nominaliza orice persoană pentru funcția de premier, dacă nu există un partid majoritar în Parlament?
Bogdan Diaconu: La așa președinți, așa premieri. Ce încredere poți avea în premier dacă el reprezintă un partid axat pe interesele liderilor săi?
Transilvania-tv.ro: Considerați că PSD se va putea menține la putere fără să câștige scrutinul din această toamnă?
Bogdan Diaconu: PSD va trebui să răspundă pentru dezamăgirea românilor cărora li s-a promis dreptate până la capăt și s-au trezit cu o continuare a corupției anterioare. PSD nu mai poate păcăli la nesfârșit, iar momentul în care acest lucru se va vedea va fi anul 2016, când românii vor vota din nou.
Transilvania-tv.ro: În anul 2012 ați făcut parte din USL și ați participat la suspendarea președintelui Traian Băsescu. Aveți vreun regret că dl Băsescu s-a întors la Cotroceni după ce 7,4 milioane de români au votat demiterea sa?
Bogdan Diaconu: Cred că Băsescu a dezbinat această națiune, așa încât un timp suplimentar pentru el la Cotroceni a însemnat o continuare a haosului, a crizelor nesfârșite, a certurilor fără substanță și a degringoladei în care se zbate România.
Transilvania-tv.ro: Ați fost un apropiat al postului Vocea Rusiei, și ați semnat mai multe articole. Însă, vi se reproșează că v-ați apropiat de unul din serviciile de propagandă ale Moscovei, ”Vocea Rusiei”, după ce ați fost caracterizat de șeful PSD Victor Ponta, ca fiind ”un băiat bun”. Cum comentați?
Bogdan Diaconu: Nu am fost apropiat al niciunui post, am fost preluat de multe instituții mass media și din România, dar și din Ungaria, din Rusia sau din Germania, cred că asta nu mă face nici agent maghiar, nici agent rus, nici agent german. De fapt, recent am fost preluat pe larg de un studiu al Foreign Policy Research Institute, un think tank de primă mână în politica externă americană, unde manifestul meu ”Ne-am săturat de Ungaria”, citat pe larg, a fost dat ca exemplu de reacție al statelor vecine Ungariei la extremismul maghiar de la Budapesta. În egală măsură, acuzațiile mele la adresa complicității ruso-maghiare împotriva României, sunt mai vechi decât ale oricui altcuiva în spațiul românesc. Așa încât consider că orice încercare de a apropia Partidul România Unită sau activitatea mea publică de influența rusească este nu doar rău intenționată, ci și prostească. Când denigrezi pe cineva trebuie să păstrezi măcar aparențele unei argumentări, ori să mă acuzi pe mine, care lupt pentru reunificarea cu Republica Moldova și care mi-am asumat primul condamnarea separatismului etnic al lui Viktor Orban pe model rusesc, de apropiere de Rusia, este un non-sens. Când atacam cuplul Orban-Putin împotriva României, eram acuzat de extremism. După ce am lansat Partidul România Unită, m-am trezit că sunt omul Rusiei. Nimeni nu m-a acuzat încă de a fi omul americanilor pentru că am fost preluat de studiul amintit al celebrului think tank din SUA. Mai înțelege cineva ceva?
Transilvania-tv.ro: Ați activat mai bine de un deceniu în PSD. A învins USL ”balaurul portocaliu” după ce a câștigat alegerile locale și generale din 2012? A redat speranța românilor?
Bogdan Diaconu: USL a înlocuit balaurul portocaliu cu balaurul roșu. Toată clasa politică de după Revoluție a creat balauri și fiefuri, baroni locali, grupuri și găști infracționale. E timpul să le punem capăt tuturor, nu să schimbăm balaurii între ei!
Transilvania-tv.ro: Vi se aduc acuzații potrivit cărora în perioada în care ați fost membru PSD, ați pledat simultan pentru ”normalizarea relațiilor” cu regimul Vladimir Putin și dezvoltarea relațiilor economice cu chinezii. În interesul cui ați pledat?
Bogdan Diaconu: Sunt pentru relații economice avantajoase pentru România pentru că prea am fost tratați ca o colonie de mână ieftină de lucru, care nu mai produce nimic pentru că nu este lăsată, dar care e obligată să importe scump marfă proastă. Protecționismul economic și realismul în relațiile externe, care să fie în interesul nostru nu al altora, reprezintă puncte principale în programul PRU.
Transilvania-tv.ro: Pe surse, se spune că încă din 2012 Vocea Rusiei știa că Victor Ponta este ”ofițer acoperit”. Dvs știați încă de atunci? În ce măsură îl afectează pe prezidențiabilul PSD această deconsipare?
Bogdan Diaconu: Nu sunt la curent cu spionita care bântuie spațiul public în aceste zile și nu am fost interesat de aceste scenarii nici înainte. De altfel, modalitatea în care s-a derulat toată această campanie, a dus în derizoriu acuzațiile, așa încât nu cred că își vor atinge scopul, acela de a-l afecta pe Victor Ponta.
Transilvania-tv.ro: Tocmai ați lansat cartea ”România Iubită” cel de-al doilea volum. Despre ce este vorba în acest volum, și, pe când următorul?
Bogdan Diaconu: România Iubită, al doilea volum pe care l-am scris, se referă la ceea ce avem de iubit la această țară, la valorile, tradițiile și istoria ei, dar și la amenințările cu care se confruntă dinspre Est (Rusia), Vest (Ungaria) și din interior (corupția și disprețul față de țară din partea clasei politice și din partea anumitor intelectuali). Următoarea carte va fi un volum colectiv semnat împreună cu liderii PRU care se va intitula ”Ne-am săturat de Ungaria”, după numele manifestului care a devenit viral pe internet în asemenea măsură, încât a atras și atenția Foreign Policy Research Institute.

Andreea POCOL

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole