Acțiunea Scutul Pădurii 2022 în Maramureș

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică au fost angrenați, săptămâna trecută ,în ample activități de prevenire şi combatere a faptelor ilegale din domeniul silvic. Activitățile desfășurate au vizat verificarea modului în care operatorii economici din domeniu respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

             Astfel, în două zile de acțiune polițiștii au efectuat 16 controale, atât la depozite de material lemnos cât și pe drumurile publice, pentru depistarea persoanelor care efectuează ilegal transport de material lemnos.

Pentru abaterile de la prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, polițiștii au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63 000 lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus confiscarea a 268,687 mc materiale lemnoase, în valoare de aproximativ 58.000 lei.

         Activitățile de verificare și control au fost realizate cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și din cadrul Direcției Silvice Maramureș. 

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole