Asociaţia Autism Baia Mare a finalizat proiectul „Ateliere de creație”. Inaugurarea expoziției are loc azi

Asociaţia Autism Baia Mare anunţă finalizarea cu succes a proiectului ATELIERE DE CREAŢIE co-finanţat de Consiliul Judeţean Maramureş (linia cultură).

Proiectul s-a desfăşurat în perioada iulie-octombrie 2013 în parteneriat cu maestrul ceramist Daniel Leş la Casa Olarului din Baia Sprie.

Obiectivul proiectului a fost îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu autism din judeţul Maramureş care frecventează Centrul de Zi al Asociaţiei Autism Baia Mare prin implicarea acestora în activităţi artistice. Am oferit copiilor posibilitatea de a se implica în activităţi diverse care au ca scop final dezvoltarea de abilităţi de viaţă independentă.

Grupul ţintă au fost cei 55 de copii cu autism din cadrul Centrului de Zi.

Olăritul este o formă de artă populară străveche care face apel la sensibilitatea fiecăruia, atât a celui care creează cât şi a privitorului.

Copiii au avut oportunitatea de a veni în contact cu lutul sub îndrumarea maestrului ceramist Daniel Leş, sesiunile de olărit reprezentând în acelaşi timp desensibilizare faţă de stimuli şi locuri noi. Toţi copiii care au participat la sesiunile de olărit, indiferent de vârstă şi gradul de afectare au reacţionat foarte bine.

Produsele realizate în cadrul acestui proiect vor fi expuse la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, mai precis la Bastionul Măcelarilor în luna octombrie.

Inaugurarea expoziţiei are loc azi 23.10.2013, ora 14.00, la Bastionul Măcelarilor, Piaţa Izvoarelor, nr.1.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole