În primăvara în care, se împlinesc optzeci şi cinci de ani de la naşterea lui Tiberiu Utan, primul poet reprezentativ pentru Maramureşul istoric, Cenaclul literar al centrului Cultural din Sighetu Marmaţiei, Asociaţia cluturală „TIBERIU UTAN” din localitatea Văleni şi Catedra de limba şi literatura română de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, au organizat doua importante manifestari de restiturie culturală, prin care a fost evocată personalitatea şi opera poetului .
În sala de spectacole a Centrului Cultural din Sighetu Marmaţiei, au fost prezenţi aproximativ 150 de sigheteni, profesori, oameni de cultură, reprezentanţi ai Asociaţiei culturale „TIBERIU UTAN” din localitatea Văleni şi un număr mare de elevi de la Colegiul „Naţional Dragoş Vodă”
(unde poetul a fost pentru o scurtă perioadă elev de liceu). Au vorbit despre personalitatea poetului prof. dr. Mihai Dăncuş, prof. dr. Dorel Todea, prof. dr. Ioan Hotea şi prof. Maria Nemeş din Văleni, care a prezentat şi noua ediţie a cărţii pentru copii „Ciopârţilă”, apărută la editura GRINTA din Cluj Napoca. A urmat un recital din versurile poetului Tiberiu Utan, intitulat „Cântecul cerbilor”, interpretat de un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”(diriginte prof.dr. Otilia Chindriş), după un scenariu şi în regia lui Dorel Todea. Organizatorii au difuzat pentru cei prezenţi cântecele „Tu” , muzica Vasile Veselovski , versuri Tiberiu Utan (locul I la festivalul de la Mamaia), şi „E noapte!”, muzica Nicolae Kirculescu versuri Tiberiu Utan.
Duminică la Căminul cultural din localitatea Văleni, în organizarea Asociaţiei culturale „TIBERIU UTAN” în prezenţa unor invitaţi din Sighetu Marmaţiei şi din Baia Mare, a localnicilor, a avut loc un simpozion, prezentarea unui material realizat cu Lucia Olteanu Utan-soţia poetului şi recitalul„Cântecul cerbilor”, interpretat de un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”.
Șoferi băuți, depistați la volan în Maramureș
Polițiștii maramureșeni aflați în serviciul de patrulare și control al traficului...
Deschide