Două tinere din sistemul de protecție a copilului Maramureș beneficiază de burse din partea Fundației Blue Heron. Momentan, cele două tinere urmează cursurile Centrului Universitar Nord Baia Mare, specializarea Matematică, respectiv Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară Cluj, specializarea Medicină Veterinară.
Fundația americană Blue Heron oferă burse care se adresează studenților sau tinerilor din sistemul de protecție a copilului (studenți, viitori studenți, masteranzi). DGASPC Maramureș are încheiată o convenție de parteneriat cu fundația Blue Heron, obiectul acesteia fiind colaborarea dintre părți în vederea oferirii unui suport financiar și moral bursierilor Blue Heron, tineri proveniți din sistemul de protecție. De la încheierea Convenției de Parteneriat dintre Fundația Blue Heron și DGASPC Maramureș, din anul 2013 și până în prezent, șapte tineri din sistemul de protecție a copilului au beneficiat de astfel de facilități.
În baza convenției de parteneriat, DGASPC Maramureș sprijină activitatea de selecție, furnizând datele de curriculum și de evoluție social-profesională ale candidaților și dezvoltă în rândul tinerilor asistați social principiile programului de acordare a Burselor Blue Heron Foundation. Prin acest program tinerii beneficiază din partea fundației de cheltuieli de buzunar, taxă școlară sau cheltuieli de perfecționare educațional-profesională dacă școala nu se plătește.
Studenţii bursieri trebuie să desfăşoare o activitate de voluntariat de cel puţin 5 ore/săptămână, într-un centru de plasament sau într-o altă locaţie aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului; alegerea locului aparţine candidatului, în funcţie de distanţa faţă de facultatea unde studentul învaţă şi mijloacele de transport existente. Activităţile voluntare desfăşurate de studentul bursier vor fi în concordanţă cu nevoile centrului de asistenţă şi vor fi coordonate de un reprezentant al Fundaţiei. Începând cu al doilea an de bursă studentul va efectua orele de muncă voluntară într-o instituţie a cărui profil să fie asemănător cu cel de studiu, pentru care va cere acordul Fundaţiei. Pentru orele de muncă voluntară studentul va prezenta reprezentaţilor fundaţiei contract de voluntariat încheiat cu instituţia la care prestează munca voluntară.
Studenţilor care urmează programul de masterat, li se cere efectuarea a cel puţin 5 ore săptămânale de muncă (serviciu plătit) sau 5 ore de muncă voluntară într-un loc al cărui profil să fie asemănător cu cel de studiu; studenţii trebuie să facă dovada faptului că prestează orele de muncă prin contractul de muncă/voluntariat.