Primul Dino PARK din România va fi construit la Râşnov

România va avea un prim Dino Park. Acesta va fi construit unde altundeva decât în zona judetului Braşov, care îşi îmbogăţeste astfel gama de servicii turistice prin completarea ofertei de agrement cu acest nou parc recreativ tematic.

„Prin semnarea contractului de finantare al proiectului „DINO PARC”, peste doi ani, turistii se vor distra, dar se vor si informa despre viata dinozaurilor- animale preistorice care au trait acum cateva milioane de ani.

Contractul de finantare a fost semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia, de catre reprezentantul beneficiarului si de catre directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru. Proiectul, cu o valoare totala de 22,37 de milioane de lei, este finantat din bugetul Regiunii Centru alocat prin Domeniul major de interventie 5.2, care finanteaza crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism, pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice.

Proiectul „Dino Parc” ce va fi localizat la Rasnov, a fost depus de catre SC HCR SRL din Sfantu Gheorghe si solicita spre finantare nerambursabila suma de 16,60 de milioane de lei, la care beneficiarul va contribui cu 5,71 de milioane de lei pentru implementarea cu succes a proiectului.

Prin implementarea proiectului, beneficiarul urmareste diversificarea sortimentala a produselor turistice si introducerea a 6 categorii de produse turistice noi. Parcul recreativ tematic va fi prevazut cu foisoare de observatie si studiu, amplasate in arbori dotate cu biblioteci in care vizitatorii vor gasi informatii despre creaturile preistorice.

Se vor realiza prezentari video, intr-o sala de cinema special amenajata si vor fi sustinute sedinte de laser-shooting cu tematica animalelor preistorice. Copiii se vor putea distra in locurile de joaca special amenajate, iar turistii vor putea sa se relaxeze urmarind spectacole cu momente din viata dinozaurilor.

„Beneficiarul estimeaza ca parcul thematic va avea un numar de minim 200.000 de vizitatori, in primul an dupa finalizarea implementarii proiectului. Principalii clienti se estimeaza a fi din randurile elevilor de scoli primare de pe o raza de circa 200 de kilometri.

Vizitatorii vor avea in cadrul parcului un traseu delimitat, pentru a vedea exponate la scara reala ale creaturilor istorice. Langa fiecare exponat vor exista panouri informative cu numele, caracteristicile si perioada in care a trait fiecare creatura preistorica”, au anunţat oficialii MDRT.

„Prin semnarea acestui nou contract avem, pe acest domeniu destinat modernizarii infrastructurii de turism si valorificarii resurselor naturale, la nivelul celor sase judete din Regiunea Centru, un numar de 17 proiecte finantate cu fonduri Regio. Am alocat din bugetul programului, la nivel regional, fonduri nerambursabile in valoare de aproape 30 de milioane de euro, pentru modernizarea structurilor de cazare si pentru crearea unor noi atractii turistice.

Astfel, prin cresterea calitatii serviciilor turistice, obiectiv stabilit prin aceste proiecte, si alaturi de celelalte proiecte finantate prin Program, prin care urmarim reabilitarea infrastructurii de drumuri din regiune, a serviciilor de interventie sigure, moderne si rapide, a serviciilor sociale, medicale, educationale de calitate, vom reusi sa cream o structura ce va convinge turistii din tara si din afara sa ne viziteze.

Asa au reusit si altii si asa vom reusi si noi sa atragem resurse materiale si umane, vom ridica nivelul de trai din regiune si vom crea locuri de munca,” a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

R.B.
foto:WIKIPEDIA

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole