Rezultatele Evaluării Naționale în Maramureș, înainte de contestații

În urma centralizării rezultatelor inițiale obținute de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională (EN VIII) în sesiunea 2024, Ministerul Educației a publicat aceste rezultate, astăzi, 3 iulie, ora 12:00, pe site-ul dedicat.

În județul Maramureș au fost prezenți 3461 absolvenți ai clasei a VIII-a, dintr-un total de 3642 de înscriși pentru a susține examenul.

Dintre cei 3461 elevi prezenți, 2503 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de promovabilitate de 72,32%.

La proba de Limba și literatura română procentul notelor mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76,05%, iar 4 elevi au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 66,94% dintre elevi au primit note mai mari sau egale cu 5. Numărul notelor de 10 (zece): 11.

La proba de Limbă şi literatură maternă 85,71% dintre elevi au obținut note mai mari sau egale cu 5.

Rezultatele au fost publicate în centrele de examen/unități de învățământ și pe site-ul dedicat (evaluare.edu.ro), pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice astăzi, 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și joi, 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole