Când părinții constată că micuții lor întârzie să vorbească pentru prima dată sau întâmpină dificultăți de pronunție a cuvintelor, soluția specialiștilor este apelarea la un logoped; și cum timpul este destul de limitat în societatea actuală, iar Internetul a devenit prima sursă de ajutor, s-a lansat vorbestecorect.ro – prima platforma online de logopedie din țară, care se adresează atât părinților și copiilor, cât și logopezilor din România și din Republica Moldova.
Ineditul proiect, dezvoltat de o echipă de specialiști români, le oferă părinților ocazia să detecteze ușor dacă juniorii lor au probleme de dezvoltare a limbajului (începând de la 3 luni) sau probleme de pronunție (începând de la 4 ani), printr-un revoluționar program online de evaluare logopedică. După ce primesc răspunsul evaluării, platforma îi ajută pe părinți să aleagă mai ușor un logoped, dintr-o listă numeroasă, în funcție de localitate sau în funcție de aprecierile de care se bucură aceștia din partea altor părinți. Totodată, după fiecare ședintă de logopedie, copiii vor beneficia în mod gratuit de teme online care să-i ajute să-și continue exercițiile acasă, pe calculator, tabletă sau smartphone.
De cealaltă parte, platforma vorbestecorect.ro promovează logopezii din România și din Republica Moldova, îi ajută pe aceștia să compună exerciții ad-hoc cu ajutorul dicționarului logopedic (peste 100.000 de cuvinte) și le pune la dispoziție sute de exerciții logopedice multimedia printr-o platformă colaborativă. De asemenea, revoluționara platformă duce știința logopediei la un alt nivel, cel adaptat la epoca noilor tehnologii, și diversifică modul de lucru în terapia logopedică prin jocuri logopedice online.
“Am lansat acest proiect în contextul în care și logopedia din România trebuia să se adapteze la rigorile și tehnicile Noilor Media. Din acest punct de vedere, rămăsesem destul de mult în urma țărilor din Uniunea Europeană, care au înțeles mai bine beneficiile noilor tehnologii. Obiectivul platformei este atât promovarea logopezilor din România și din Republica Moldova, cât și oferirea părinților a unor unelte online foarte utile, prin care pot depista dacă bebelușii sau copiii lor întâmpină probleme de dezvoltare a limbajului sau de pronunție. Aplicațiile și exercițiile virtuale le-am construit în jurul unor povești și poezii scrise de autori cunoscuți publicului larg, precum Ion Creangă, Mihai Eminescu sau alții, astfel încât părinții și copiii să fie familiarizați și să exerseze împreună chiar de acasă”, declară psihologul Cristina Angela Tohănean, inițiatorul proiectului vorbestecorect.ro.
Cameră senzorială pentru terapia copiilor cu deficiențe neuropsihomotorii la Spitalul Județean Baia Mare
Echipa pluridisciplinară a Centrului de Sănătate Mintală Infantilă, alcătuită din medici,...
Deschide