Studenții anului II și III ai Facultății de Inginerie, specializările Ingineria Mediului și Inginerie Minieră, de la Centrul Universitar Nord Baia Mare, din cadrul Universității Tehnice Cluj Napoca, au desfășurat laboratorul de “surse de radiații și tehnici de protecție”, titular asist.univ. drd.ing. Dănuț Toma, în incinta Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.
Tinerii s-au întâlnit cu specialistul I.S.U. în cercetare chimică, biologică, nucleară și radiologică, lt. Marian Buciuman, care le-a prezentat autospeciala C.B.R.N. aflată în dotarea inspectoratului nostru. Pe parcursul întâlnirii interactive, studenții au aflat date despre dotările autospecialei- aparatură, soft, mijloace de detecție și alertare. Autospeciala deservește trei județe din Regiunea de Nord-Vest- Maramureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj.
Totodată, au fost mai fost prezentate costumele de protecție și tehnicile de decontaminare pe care le utilizează personalul I.S.U. atunci când execută misiuni specifice. Lucrarea de laborator la C.B.R.N. a devenit deja o tradiție, care consfințește relațiile foarte bune de colaborare între pompierii maramureșeni și Centrul Universitar Nord Baia Mare, din cadrul Universității Tehnice Cluj Napoca.
Cerșetori amendați de polițiștii băimăreni
Fapta de apelare, în mod repetat, la mila publicului de către o...
Deschide