Traficul rutier a fost reluat în Pasul Gutâi

Restricţia pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone de a circula, pe DN18, în Pasul Gutâi a fost ridicată. Utilajele de intervenţie au acţionat şi au împrăştiat 21 tone de material antiderapant, în această dimineaţă pe tronsonul DN18, Mara-vârful Pasului Gutâi, iar carosabilul a fost curăţat de zăpadă. Ningea fulguit pe acest sector.

La ieşirea din localitatea Mara erau parcate pe partea dreaptă două TIR-uri. Echipajul de poliţie rutieră verifica echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţie în condiţii de iarnă. La urcarea dinspre oraşul Baia Sprie, se aflau în parcare, respectiv alte opt TIR-uri aşteptau pentru a traversa pasul montan. Un alt echipaj de poliţie rutieră se afla în trafic şi verifica vehiculele aflate în trafic. După curăţarea părţii carosabile, s-a reluat circulaţia pentru vehicule pe tronsonul Mara-Pasul Gutâi. Două utilaje au cu lamă au acţionat pentru îndepărtarea zăpezii şi au împrăştiat material antiderapant.

Prefectul Anton Rohian a solicitat ca un echipaj de poliţie rutieră, respectiv un echipaj alcătuit din reprezentanţi ai C.J.S.U. să se deplaseze în pasul montan şi să monitorizeze modul în care se desfăşoară circulaţia rutieră. După curăţarea şi acestui tronson de stratul de zăpadă frământată s-a permis accesul, la un interval de 10 minute, a vehiculelor cu o greutate mai mare de 7.5 tone în pasul montan. În acest context, s-a dispus ridicarea restricţiei şi reluarea circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de vehicule în Pasul Gutâi.

Nu au fost semnalate probleme sau perturbări ale traficului rutier. Carosabilul pe toate sectoarele de drumuri naţionale este curat, dar umed, cu excepţia DN18, în Pasul Prislop, între km160 şi km180, respectiv la ieşirea de pe DN19, spre localitatea Certeze. Ninge slab în Baia Sprie şi Sighetu Marmaţiei. La Borşa, vântul prezintă intensificări cu viteze de până la 70 km/h, viscolind ninsoarea. Au mai fost împrăştiate trei tone de material antiderapant pe DN19, 24 tone pe DN18, la Petrova, 24 tone pe DN18, la Borşa şi şase tone pe DN18B, pe Dealul Groşilor şi Dealul Cărbunari.

Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 22 utilaje şi s-au răspândit 140 tone de material antiderapant. În zona de munte a oraşului Cavnic (DJ184 şi DJ109F), zăpada depusă pe carosabil are grosimea cuprinsă între 1-2 cm. În zonele de deal carosabilul alternează cu porţiuni umede, respectiv acoperite de zăpadă de până la 1 cm, iar la câmpie sectoarele de drumuri judeţen sunt curate, dar umede.

Debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost în scădere. Gheaţa mai este prezentă la malul râurilor Vaser şi Ruscova. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului de acumulare este de 89%. Stratul de zăpadă măsoară: 20 cm la Cavnic; 11 cm la Mara; 6 cm la Săcel şi Fereşti; 5 cm pe Valea Vaserului la Şieu şi Firiza; 4 cm în Leordina, Baia Borşa, Dragomireşti şi Ruscova; 3 cm la Moisei, Strâmtura, Suciu de Jos, Vadu Izei, Răzoare şi Bicaz.

Cursa aeriană de pasageri a decolat, în această dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare. Pista a fost curăţată de zăpadă. Aeronava a fost degivrată (lucrări pentru dezgheţare). Avionul a aterizat la Bucureşti.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole