Vizibilitate redusă de viscol pe Dealul Ştefăniţei

La această oră ninge în tot judeţul. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu au fost semnalate în cursul nopţii şi al acestei dimineţi probleme sau perturbări ale traficului rutier. Nu sunt drumuri blocate sau închise din cauza ninsorilor Atenţie şoferi! Ninge viscolit pe DN17. Vântul suflă cu viteză de până la 30 km/h, viscolind ninsoare. Vizibilitate este redusă în trafic sub 100 de metri pe Dealul Ştefăniţei.

Potrivit datelor furnizate de Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Comitetului judeţean de iarnă, conducătorii auto aflaţi în trafic întâlnesc un strat de zăpadă frământată care are grosimea cuprinsă între 0-1 cm pe întreg tronsonul DN18, pe relaţia Baia Mare – Baia Sprie – Sighetu Marmaţiei, între 1-2 cm, pe DN18 la Petrova şi Vişeu de Sus, între 0-2 cm pe DN17C, respectiv pe DN18, la Borşa şi DN18B, Baia Mare – Tg. Lăpuş. Carosabilul DN1C şi E58, la Petrova şi Vişeu de Sus este umed.

Drumarii au acţionat cu 35 utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii depuse pe carosabil. Au fost împrăştiate în cursul efecturării lucrărilor de deszăpezire 300 tone de material antiderapant, atât preventiv, cât şi pentru a combate poleiul format, datorită temperaturilor scăzute şi curenţilor de aer rece (107 tone pe DN1C şi E58, 46 tone în Pasul Gutâi, 44 tone pe DN18 şi DN19 la Sighetu Marmaţiei, 60 tone la Petrova, 15 tone pe DN18 şi DN17C, la Vişeu de Sus; 8 tone la Borşa şi 20 tone pe Dealul Pietriş, Copalnic şi Rohia).

A nins noaptea trecută şi pe sectoarele de drumuri judeţene. Stratul de zăpadă proaspăt depus fiind de 10-30 cm. Drumarii maramureşeni au intervenit cu 48 utilaje pentru îndepărtarea zăpezii şi au răspândit 715 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri judeţene există un strat de zăpadă frământată, cu grosimea cuprinsă între 1-3 cm.

Cursa aeriană de pasageri pe relaţia Baia Mare – Bucureşti a decolat de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare. Aeronava a aterizat aseară la Cluj-Napoca, datorită unor probleme tehnice la radarul companiei Romatsa. Pista a fost curăţată de zăpadă. Vizibilitatea în zonă este bună. Temperatura aerului are valoarea de -6 grade Celsius. Ninge slab. Pasagerii au fost transportaţi cu microbuzul aeroportului băimărean la Cluj-Napoca.

Debitele şi cursurile principalelor cursuri de apă din judeţ au fost uşor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarnă sunt instalate, sunt poduri de gheaţă cu ochiuri pe râurile Iza, Botiza şi Mara. Apa curge prin albia acestor râuri, fără a crea probleme. S-a format gheaţă la mal pe râurile Tisa, Vişeu, Vaser, Boicu, Mara, Cosău, Sălaj, Lăpuş, Suciu, Cavnic, Nistru şi Firiza. Curge zăpadă îngheţată pe râurile Vişeu, Ruscova şi Someş. Exploatarea amenajării hidrotehnice se efectuează în condiţii de siguranţă, de iarnă. Coeficientul de umplere al lacului este de 83%.

Astăzi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil cu unele înnorări în cursul zilei când, pe arii restrânse, va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 şi -4 grade Celsius, iar cele minime între -16 si -10 grade Celsius. Izolat se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Rămân închise de administratorul de drum, pe perioada de iarnă, DJ 109 F, pe relaţia Cavnic – Strâmbu Băiuţ, tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare – legătura cu DN18, în Pasul Gutâi şi DC 19, pe relaţia Botiza – Groşii Ţibleşului (un tronson de 6 km).

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole