Intervenţii ISU: Incendii în lanţ în ultimele 24 de ore

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 27 intervenţii în ultimele 24 de ore. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 21. În acelaşi interval de timp, pompierii au executat 6 intervenţii.

Astfel, luni, 6 mai, în jurul orei 13.20, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei a acţionat la localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată semnalat în localitatea Năneşti. Flăcările au afectat o suprafaţă de teren de circa 3 hectare. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza focului deschis.

Tot luni, la ora 13.45, două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit la un incendiu declanşat la o magazie de lemn situată pe strada nr.9 din oraşul Tăuţii Magherăuş. În urma incendiului, a ars magazia de lemn pe o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza unor copii care s-au jucat cu focul în zonă.

În aceeaşi zi, la ora 15.25, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei a intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în localitatea Bârsana. Flăcările au afectat o suprafaţă de teren de circa 5 hectare. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea focului deschis.

În jurul orei 16.25, un echipaj al Gărzii nr.2 de Intervenţie Borşa a acţionat la localizarea şi lichidarea unui incendiu semnalat la rampa de gunoi a oraşului. Au ars aproximativ 40 de tone de deşeuri menajere. Cauza probabilă a incendiului a fost şi de această dată folosirea focului deschis.

Câteva ore mai târziu, la 20.45, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a intervenit la un incendiu semnalat la un container de deşeuri situat pe strada George Coşbuc din municipiu. Au ars circa 100 de kilograme de deşeuri menajere. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza unui foc deschis.

În jurul orei 21.55, un echipaj al Gărzii nr.2 de Intervenţie Borşa a acţionat la localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată semnalat pe raza oraşului, pe un teren din apropierea Drumului Naţional 18. Flăcările au afectat o suprafaţă de teren de circa 0,01 hectare.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada următoare, facem apel la cetăţeni să respecte următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor :

 să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
 să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau
substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);
 arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale
combustibile să se facă în locuri special amenajate;
 cetăţenii să se intereseze în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
 arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă.
să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.

 

 

 

 

 

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole