Pentru a putea interveni eficient la apariția unor situații de urgență, voluntarii trebuie să se instruiască în mod continuu. Fiecare situație de urgență are specificul ei, iar voluntarii trebuie să fie pregătiți pentru aceste provocări. Membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din județ beneficiază de cursuri de pregătire susținute periodic de specialiștii I.S.U. Maramureș, dar trebuie să desfășoare și exerciții tehnico-aplicative pe cont propriu.
Astfel, pe parcursul anului au loc, în fiecare trimestru, convocări de pregătire cu șefii serviciilor voluntare pentru situații de urgență, conform Ordinului Prefectului pentru aprobarea măsurilor de organizare și desfășurare a pregătirii în domeniul situațiilor de urgență.
Șefii S.V.S.U. și conducătorii de autospeciale din cadrul acestor formațiuni pot beneficia de cursuri finalizate cu obținerea de atestate la Centrul Național de Perfecționare a pregatirii pentru managementul situațiilor de urgență din Ciolpani sau la Centrul zonal de pregatire de Protectie civila Cluj Napoca.
Ei pot opta și pentru cursuri cu plată, susținute de formatori autorizați pentru formarea profesională a adulților în ocupația respectivă (șef serviciu voluntar, conducător autospecială) conform standardelor ocupaționale.
Pentru voluntarii cu atribuții pe linie de prevenire din cadrul S.V.S.U., specialiștii I.S.U. Maramureș organizează și desfășoară programe de pregătire cu durata de 40 de ore. Periodic, aceștia participă la cursuri de specialitate, în funcție de solicitări. Anul acesta, 45 de voluntari din localitatile Borșa, Ieud, Leordina, Moisei, Petrova, Poienile Izei, Rozavlea, Săcel, Șieu și Vișeu de Sus vor beneficia de aceste cursuri. La final, participanții vor primi o adeverință de specialist în prevenire.
Salvamont Maramures are în rândurile sale un nou salvator montan voluntar atestat, Carla Berinde
Incepand cu saptamana trecuta echipa Salvamont Maramures este mai bogată având...
Deschide