Băimărean prins în flagrant de poliţişti, în timp ce vindea petarde unui minor

Băimărean prins în flagrant de poliţişti, în timp ce vindea petarde unui minor

Poliţiştii maramureşeni au prins în flagrant un băimărean care vindea peste 1 200 petarde unui minor. Produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea expertizării iar cercetările continuă sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul materiilor explozive.

În cadrul activităţilor desfăşurate pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe fondul nerespectării prevederilor legale privind regimul materiilor explozive, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au prins în flagrant un băimărean de 50 de ani, care vindea 1 260 petarde unui minor. Fapta este cu atât mai gravă cu cât bărbatul respectiv are calitatea de pirotehnician la o societate comercială autorizată pentru a efectua operaţiuni cu obiecte pirotehnice.

Produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea expertizării iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Potrivit art. 37 din Legea 126/1995, băimăreanul riscă să-şi piardă libertatea pe o perioadă cuprinsă între 3 luni şi un an .

Poliţiştii vor urmări identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice. De asemenea, poliţiştii vor controla societăţi şi complexe comerciale, locuri
de depozitare, pieţe, târguri sau alte locuri de comercializare, în vederea stabilirii legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice, a stocurilor existente şi a modului de asigurare a securităţii acestora.

Recomandari

Alte Articole