Contrabandă cu mașina în Vișeu de Jos

Contrabandă cu mașina în Vișeu de Jos

În data de 12.11.2016, la nivelul Sectorului PF Vișeu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și traficului ilicit cu țigări, în zona de competență.
Astfel, în jurul orei 07.30, un echipaj al poliției de frontieră a identificat un autoturism marca Opel, care staționa pe o stradă secundară de pe raza localității Vișeu de Jos, mașină despre care se dețineau date că este folosită la transportul țigărilor de contrabandă.
La volanul autoturismului în cauză se afla cetățeanul român Gheorghe D., de 20 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.
Poliţiştii de frontieră au observat mai multe pachete cu țigări ascunse in bara din spate a maşinii, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii maramureșeanului, împreună cu mașina, la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunțit.
În urma acestuia, s-a constatat că autoturismul are caroseria modificată, iar după bara din spate au fost amenajate două spații în care au fost descoperite țigări. De asemenea, au mai fost descoperite țigări și în rezervorul cu combustibil, în total fiind 2.240 pachete țigări, în valoare de peste 20.000 lei.
Drept urmare, autoturismul folosit în activitatea infracțională, în valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Recomandari

Alte Articole