Contrabandă cu țigări în Bocicoiu Mare

Contrabandă cu ţigări în trenul Tisa - Sighetu Marmaţiei

Azi dimineață, şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 01.30, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Bocicoiu Mare, județul Maramureș, mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.
Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.
În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.
La fața locului au fost descoperite 30 de baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.480 pachete cu țigări, în valoare de 157.700 lei.
În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Recomandari

Alte Articole