Creșă nouă în Sighetu Marmației

Creșă nouă în Sighetu Marmației

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat printr-un comunicat de presă unde vor fi construite primele 43 de creșe, prin „Programul național de construcție de creșe noi”. Pe listă se află și municipiul Sighetu Marmației, astfel că poate fi demarată procedura de achiziție publică pentru identificarea constructorilor și începerea construcțiilor.
Finanțarea construcției creșelor este asigurată, în proporție de 100% de Ministerul Dezvoltării, iar clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.
Consiliul local al municipiului Sighetu Marmației, întrunit în ședință extraordinară luni 18 octombrie, a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului, precum și asigurarea condițiilor în vederea construirii unei creșe de capacitate medie.
Noua creșă va fi construită în zona Făget, pe un teren cu o suprafață de 4.083 mp aflat în proprietatea publică a municipiului Sighetu Marmației.

Recomandari

Alte Articole