Doi băimăreni au realizat un inedit portal în domeniul imobiliar

Doi băimăreni au realizat un inedit portal în domeniul imobiliar

”Un potențial cumpărător hotărât, care și știe ce anume dorește, poate să își găsească imobilul dorit într-un timp foarte scurt și cu costuri mici. De altfel, timpul costă! Tocmai în acest context, toate datele privind amplasarea în oraș/cartier, zona de proximitate, etajul, suprafața, gradul de confort, anul de construcție, dotările și prețul pot fi vizualizate gratuit, da, chiar gratuit în prima fază, doar intrând pe site-ul nostru www.2proprietari.ro. Apoi, pentru a afla adresa exactă a imobilului, telefonul și numele vânzătorului, nu rămâne decât să îți faci un cont și să alegi pachetul dorit pentru a vedea proprietățile alese. În concluzie, puteți obține informații detaliate în timp foarte scurt și cu costuri foarte mici!”, ne-a spus Lori Somogyi, unul dintre cei doi proprietari ai acestui nou și deosebit site.

De ce e deosebit portalul menționat? Pentru că cei doi parteneri băimăreni ai afacerii au adus câteva noutăți foarte interesante în demersul lor, de exemplu faptul că anunțurile celor care vând sunt postate gratuit pe site; dar, extrem de important, toate datele sunt verificate. Iată ce precizează și Cristian Șerban: ”Un eventual cumpărător poate economisi astfel foarte mult timp şi bani. Datorită informaţiilor suplimentare pe care noi le furnizăm din start, cumpărătorul îşi face o listă de proprietăţi şi contactează doar pe proprietari, fără drumuri inutile. La logarea pe pagina noastră există opţiunea ”coşul meu” unde pot fi selectate proprietăţile care par mai interesante şi doar pentru acestea se plăteşte taxa de vizualizare, adică se poate vedea profilul complet al celui care vinde, inclusiv adresa proprietăţii şi numărul de contact al celui care o vinde. Practic noi îi punem în legătură direct, fără intermediar, pe cel care doreşte să vândă şi un potenţial cumpărător. Pentru a găsi casa ideală, uneori ești nevoit să dai 100 de telefoane să găseşti numai două proprietăţi atractive. Ei bine, la noi este invers: te uiţi la 100 de proprietăţi, selectezi două şi la acelea două suni şi plăteşti numai pentru alea două. Odată puse în opţiunea „coşul meu”, acele proprietăţi selectate îţi rămân disponibile, ori de câte ori vrei să le revezi.”

Așadar, noutăți și multe avantaje atât pentru vânzător cât și pentru cumpărător. Plus seriozitate, promptitudine și eficiență. Este notoriu faptul că în acest complex domeniu al anunțurilor imobiliare multă lume și-a manifestat nemulțumirea în primul rând față de neseriozitatea unor (anunțuri de pe unele) site-uri de profil. Adică, nu puțini sunt cei care, bazându-se pe niște anunțuri nu tocmai corecte, au pierdut mult timp și bani constatând la un moment dat, după ce-au verificat într-un fel sau altul informațiile, că în multe cazuri în realitatea lucrurile erau cu totul diferite față de ceea ce conțineau anunțurile. Iată că cei doi băimăreni au ținut să elimine această problemă, ei susținând că toate anunțurile sunt verificate cât mai riguros posibil, plus că ele sunt și reverificate periodic. ”La fiecare 30 de zile anunţurile sunt reverificate şi aici intră inclusiv fluctuaţiile de preţ, eventualele modificări sau radierea dacă între timp acea proprietate a fost rezervată sau vândută. Chiar dacă a fost vândută proprietatea, a fost vândută în ultimele 30 de zile”, mai spune Șerban.
Iată și alte detalii pe care ni le-au pus la dispoziție Cristian Șerban și Lori Somogyi. Pe site sunt postate toate informațiile considerate esenţiale pentru proprietate, cu excepţia adresei exacte şi datele de contact ale vânzătorului. Pentru a avea acces la aceste date, cel care este cu adevărat interesat de proprietate trebuie să se logheze la site şi astfel primeşte şi aceste informații. Pentru a vedea datele unui proprietar, taxa este de 2 euro şi se poate plăti inclusiv prin sms. Se trimite un mesaj-text şi în scurt timp expeditorul primeşte o parolă de acces la site. „Este un pachet ”Intro” cu preţul de 9 euro pentru 5 vizualizări, este pachetul de 10 vizualizări pentru 15 euro şi 20 vizualizări care costă 20 de euro. Se poate plăti şi on-line cu cardul”, a completat Şerban. Mai mult, o dată achiziţionat un pachet de acces, acesta rămâne valabil, în cazul în care nu au fost realizate vizualizările, timp de un an de zile.
Iată și o chestiune foarte recentă care reflectă modul practic în care gândesc cei doi, inclusiv în interesul vizitatorilor site-ului lor: ”Siteul www.2proprietari.ro își recompensează vizitatorii! Toți clienții care se înregistrează și își creează cont de client pe 2proprietari.ro în luna februarie 2016, primesc GRATUIT un număr de 2 vizualizări/credite pentru vizualizarea datelor proprietarilor. Creditele GRATUITE se acordă și utilizatorilor înregistrați la data de 1 februarie 2016. Vizualizările vor fi acordate în maxim 48 de ore de la înregistrare. Vizualizările/creditele pot fi consumate în interval de 12 luni de la data acordării. (…)”
Prin urmare, o idee interesantă și într-adevăr curajoasă a celor doi întreprinzători din Baia Mare, o afacere pusă de curând pe picioare și care, din câte se pare, surprinde plăcut pe piața imobiliară, pe tot mai mulți dintre cei care vor să vândă și să cumpere repede, cu cât mai puține bătăi de cap și mai ales în siguranță.
Peter-Vasile CZOMPA

Recomandari

Alte Articole