Expoziția ”Maramureș: tradiții și povești”, inaugurată la sediul Institutului Cultural Român din Madrid

Expoziția ”Maramureș: tradiții și povești”, inaugurată la sediul Institutului Cultural Român din Madrid

Cu ocazia celebrării a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, Ambasada României în Regatul Spaniei, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Madrid, Consiliul Județean Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș organizează expoziția ”Maramureș: tradiții și povești” care va fi expusă la sediul Institutului Cultural Român din Madrid.
Expoziția este structurată în două secțiuni, una fotografică și una etnografică și reprezintă întreg universul rural al Maramureșului, care prin simplitatea tradițiilor și valorilor sale redă fiecărui vizitator autenticitatea și frumusețea locurilor și obiceiurilor specifice județului Maramureș.
În secțiunea etnografică a expoziției, alături de piese din patrimoniul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, se vor regăsi costume tradiționale din Colecția Lada de zestre a Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” și piese de port din colecții particulare.
Inaugurarea expoziției are loc astăzi, 5 iulie, ora 19:00, și va fi expusă până la data de 5 august 2021. Expoziția poate fi vizitată începând cu 6 iulie 2021, în intervalul orar 10:00 – 16:00 la sediul Institutului Cultural Român cu adresa în Madrid, Plaza del Cordón, nr. 1, bajo dcha., 28005.

Recomandari

Alte Articole