Final de tabără în Maramureș pentru copiii din Ucraina proveniți din zonele de conflict

Zilele trecute s-a încheiat tabăra destinată copiilor ucraineni proveniți din zonele de conflict: Donetsk, Karhkiv, Mykolaiv, Bucha și celor refugiați în Maramureș, organizată de Consiliul Județean Maramureș la propunerea Comitetului European al Regiunilor alături de Asociația Orașelor din Ucraina și împreună cu Instituția Prefectului Maramureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, YMCA.

În tabăra RO-UA, organizațiile prezente au desfășurat pe parcursul săptămânii o serie de activități precum ritual de tabără, teste despre inteligența multiplă, jocurile olimpice, cortul ideal, bătălia dansului, tras cu arcul, talent show, provocări individuale și de echipă. La final de tabără, fiecare copil ucrainean a primit câte un mic cadou.

Președintele Comitetului European al Regiunilor, Vasco Alves Cordeiro, și Vitaly Klitschko, președintele Asociației orașelor din Ucraina și primarul orașului Kiev, au felicitat orașele și regiunile care organizează tabere de vară în Uniunea Europeană pentru copiii ucraineni, spunând că acesta este un act de solidaritate care oferă un sentiment de normalitate unora dintre milioanele de copii ucraineni ale căror vieți au fost zdruncinate de război.

Până acum, au fost organizate cinci tabere pentru copii ucraineni cu facilitarea Comitetului European al Regiunilor, în Roma (Italia), Nîmes (Franța), Preili (Letonia), Wielkopolska (Polonia) și Maramureș (România). Mai sunt planificate tabere în regiunile Bavaria din Germania, Podkarpackie în Polonia, Mallorca în Spania și în orașul Gdańsk din Polonia.

Costurile aferente participării copiilor ucraineni din zonele de conflict în tabăra YMCA au fost suportate de Consiliul Județean Maramureș, Instituția Prefectului Maramureș și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, în baza unui acord de parteneriat semnat de către aceste instituții cu Asociația YMCA.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole