Holurile Centrului de Sănătate Mintală Infantilă, din cadrul Spitalul Județean Baia Mare, au fost înfrumusețate

Iepurilă, dinozaurul şi ursulețul Panda sunt cei mai buni prieteni ai micilor pacienți care ajung la Centrul de Sănătate Mintală Infantilă din cadrul Spitalul Județean Dr. Constantin Opriş, Baia Mare. Totul a fost posibil ca urmare a unui proiect menit să înfrumusețeze holurile acestui centru.

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a fost iniţiat un proiect de voluntariat în parteneriat cu Şcoala Populară de Artă Baia Mare, prin care s-a dorit înfrumuseţarea centrului. Pereţii holurilor, au fost „animaţi” cu personaje din basme și desene animate, atât de îndrăgite de către micuții pacienți. Picturile murale au fost realizate de elevele disciplinei Arte Plastice, Bonta Adelina, Lenghel Petra, Petrar Daria, Călăuz Maria şi Boda Bianca, sub îndrumarea profesoarei Rus Postumia. Proiectul a fost realizat în perioada februarie – aprilie 2022, în concordanță cu dorința Spitalului Județean de Urgență de a picta pereții centrului. S-a rezonat cu propunerea celor de la Spitalul Județean de Urgență, de a picta pereții centrului.

Acest proiect a însemnat atât un joc artistic, cât și o provocare, deoarece în acest centru se lucrează cu emoțiile celor mici. Privind din perspectiva unui copil, totul trebuie să pară o joacă. Privind din perspectiva adultului joaca se transformă în ceva serios şi atunci e nevoie de culoare şi de multă bucurie în suflete. Medicul Coordonator a Centrului de Sănătate Mintală Infantilă, Dr. Varga Otilia Delia mulțumeşte voluntarilor care s-au implicat în acest proiect şi au adus zâmbetul pe chipurile copiilor, dar și conducerii spitalului, care a sprijinit acest demers. Copiii care vor ajunge în acest centru vor avea un mediu vizual mai plăcut, cu scene din poveştile preferate sau din desene animate.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole