În localitatea Româneşti, drumul nu a fost asfaltat niciodată! Situaţia este una pur românească!(VIDEO)

În localitatea Româneşti, drumul nu a fost asfaltat niciodată! Situaţia este una pur românească!(VIDEO)

Una dintre cele mai pitoreşti zone ale Maramureşului pare sortită anonimatutlui din cauza nepăsării autorităţilor. Defileul Lăpuţului este o destinaţie râvnită de pasionaţii de rafting şi drumeţii doar că unul dintre drumurile care duce spre rezervaţia naturală este sperietoarea turiştilor pentru că nu a fost asfaltat niciodată. Localnicii sunt nevoiţi să circule cu viteza melcului iar ceea ce ar putea fi o zonă turistică de vis a ajuns un loc în care oamenii abia mai pot ţine legătura cu lumea.

Cea ce pare a fi o uliţă de ţară ceva mai lată este de fapt Drumul Judeţean 109G care leagă oraşul Târgu Lăpuş de Drumul European E58 prin comuna Boiu Mare. Realitatea este cruntă. Tronsonul de aproape 5 kilometri poate fi străbătut cu greu de maşini iar pentru şoferi este un coşmar. Accesul mai uşor este cu tractorul sau căruţa. Dacă peisajele din zonă sunt de-a dreptul mirifice, turiştii sunt ţinuţi la distanţă iar satele din jur în anonimat.

Întrebate despre situaţia deplorabilă a drumului, autorităţile judeţene spun că până acuma nu au fost bani pentru reabilitare iar politica în acest domeniu a fost una proastă. Deşi este ales de numai două luni la şefia judeţului, Preşedintele Consiliului Judeţean Gabriel Zetea afirmă că în această toamnă sau cel mai târziu anul viitor  drumul va fi reparat pentru a se putea circula decent.

Mircea MUREŞAN

Recomandari

Alte Articole