Încă nu este carantină în Baia Mare, Tăuții Măgherăuș și Săcălășeni

Încă nu este carantină în Baia Mare, Tăuții Măgherăuș și Săcălășeni

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș informează cetățenii că nu a fost instituită măsura de carantinare zonală pentru municipiul Baia Mare și localitățile Tăuții Măgherăuș, respectiv Săcălășeni. Hotărârea CJSU care a apărut pe rețelele de socializare este un document de lucru intern, nesemnat și ștampilat care a fost trimis spre consultare, pentru transmitere de propuneri membrilor comitetului și nu este o hotărâre prin care se instituie măsura de carantinare zonală la nivelul unei localități sau a unei unități administrativ-teritoriale.
Procedura de carantinare zonală prevede evaluarea situației epidemiologice la nivelul localităților sau unității administrativ-teritoriale de către instituțiile abilitate, emiterea avizului de carantinare, trimiterea Hotărârii CJSU aprobată, semnată și ștampilată cu propunerea de carantinare la CNCCI, emiterea Ordinului de Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală. Ordinul este transmis la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, iar ulterior se elaborează ș se aprobă Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Măsura de carantinare zonală intră în vigoare după publicarea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență în Monitorul Oficial al României. Având în vedere valoarea ratei de infectare peste limita de alertă, măsurile de prevenire, limitare și combatere a infecției cu SARS-CoV-2 sunt în evaluare la nivel central și vor fi adoptate după emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Recomandari

Alte Articole