Infracțiuni rutiere constatate de polițiștii maramureșeni

În acest week-end, polițiștii maramureșeni au depistat în trafic trei bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 56 de ani din Baia Mare și Târgu Lăpuș, care au comis infracțiuni la regimul rutier.

         Polițiștii din Șomcuta Mare și Baia Mare au identificat doi bărbați de 31 și 41 de ani din Baia Mare, care au condus pe D.N. 1C și pe strada Electrolizei autoturisme fără a deține permis de conducere. Un alt bărbat de 35 de ani a fost depistat de polițiștii din Târgu Lăpuș, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

         Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Maramureș, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Gării din Baia Mare, au oprit pentru control un autoturism, fiind identificat la volan un bărbat de 56 de ani din municipiu.

         Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul Județean Baia Mare , unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că figurează cu permisul de conducere reținut.

         În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire,sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive, faptă prevăzută de art. 337 și conducerea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori al cărei permis de conducere i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, faptă prev. și ped. de art. 335, alin.2 din Codul Penal.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole