Maramureșeni cercetați pentru trafic și deținere de droguri de mare risc

La data de 24 noiembrie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș, au efectuat 3 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc.

Astfel, în perioada 2019 – 2021, mai multe persoane, din municipiul Baia Mare, în baza aceleiași rezoluțiuni infracționale, în mod repetat, ar fi comercializat droguri de mare risc, sub forma de comprimate ecstasy, amfetamină și cocaină, activitatea fiind comisă preponderent, în municipiul Baia Mare.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș au fost conduse, în vederea audierii, 5 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Urmare a comunicatului transmis de D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Maramureș, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii judiciari din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș – BCCO Cluj Napoca, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- B.T. Maramureș și cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Acțiuni Speciale Maramureș, un echipaj canin din cadrul Serviciului de Ordine Publică și un specialist criminalist al Serviciului Criminalistic Maramureș, au desfășurat o acțiune pe linie Antidrog în județul Maramureș.

Ieri, polițiștii au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară la cinci locații din județul Maramureș, o ordonanță de percheziție auto și șase mandate de aducere. În cadrul acțiunii au fost vizate mai multe persoane bănuite că ar fi fost implicate într-o rețea de droguri de risc și mare risc.

În urma perchezițiilor desfășurate, polițiștii au ridicat: 6,9 grame cocaină, 567 grame de cannabis; o cultură indoor cu 12 plante susceptibile a fi cannabis, 0,3 grame rezină de cannabis, cinci grindere, două cântare electronice, două cutii, un portofel, un recipient, patru pungi de tip ziplock, toate cu urme de substanțe vegetale, 3200 fire de țigarete în valoare totală de 1.920 de lei, șase telefoane mobile, 2.700 de lei și 50 de euro și un înscris ce are legătură cu cauza.

Pe parcursul documentării s-a cooperat cu Direcția Generală Anticorupție – Structura Centrală si cu Direcția Operațiuni Speciale.

Ieri, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pe o perioada de 24 de ore față de patru persoane bănuite.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole