Medic neurochirurg cercetat disciplinar pentru că nu returna banii luaţi cu împrumut (VIDEO-camera ascunsă) Reviewed by CD on . Nu cere şpagă, dar ia bani cu împrumut! Pare a fi deviza doctoriţei Carmen BECHIŞ de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, în relaţia cu pacienţii şi nu nu Nu cere şpagă, dar ia bani cu împrumut! Pare a fi deviza doctoriţei Carmen BECHIŞ de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, în relaţia cu pacienţii şi nu nu Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Medic neurochirurg cercetat disciplinar pentru că nu returna banii luaţi cu împrumut (VIDEO-camera ascunsă)

Medic neurochirurg cercetat disciplinar pentru că nu returna banii luaţi cu împrumut (VIDEO-camera ascunsă)

Medic neurochirurg cercetat disciplinar pentru că nu returna banii luaţi cu împrumut (VIDEO-camera ascunsă)

Nu cere şpagă, dar ia bani cu împrumut! Pare a fi deviza doctoriţei Carmen BECHIŞ de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, în relaţia cu pacienţii şi nu numai. Pe motiv că are de plătit o amendă la C.A.S. Maramureş medicul a luat sume importante de la bolnavi, medici sau chiar necunoscuti, sume care nu au mai fost înapoiate nici până în ziua de azi. Restanţele sunt vechi de ani buni iar oamenii bat săptămânal la uşa doctorului pentru recuperarea datoriilor.

Claudiu MARIN este unul din  băimărenii care i-a împrumutat cadrului medical 1500 lei în vara anului 2012. De atunci este amânat săptămânal iar omul nu mai ştie dacă-şi va recupera vreodată suma. Banii au fost daţi împrumut pe încredere, fără contract notarial şi asta datorită unei cunoştinţe comune a d-nei doctor care a intermediat tranzacţia. Disperat, creditorul a făcut la urma urmei apel la mass media şi a început propria ”anchetă” pentru a dovedi situaţia neplăcută în care se află. Cu ajutorul unei camere ascunse a surprins trei momente în care încearcă să-şi vadă banii înapoi. Pe imagini se poate vedea cum doamna doctor este revoltată de faptul că a fost anunţată presa şi că promite că va returna banii dar nu oricum-doar jos în holul spitalului, departe de camerele de supraveghere în raza cărora se află cabinetul dânsei. O parte din suma de bani a fost recuperată conform imaginilor surptinse de camera ascunsă departe de locul de muncă al doctorului, undeva lângă blocul Semilună, unde medicul neurochirurg a venit personal cu un taxi, cel mai probabil în timpul programului deoarece purta halatul alb. De atunci Claudiu MARIN nu a mai văzut decât promisiuni. Băimăreanul spune că  dacă-şi va recupera suma de bani oricum va ieşi în pagubă din cauza devalorizării, dar mai ales din cauza cheltuielilor ocazionate de zecile de drumuri făcute la spital cu taxi.

Veronica PALENCIAR i-a împrumutat doctoriţei suma de 2000 lei în calitate de pacient. Femeia povesteşte cum a fost tratată prost în cabinetul de neurochirurgie din Policlinica Spitalului Judeţean şi cum neurochirurgul i-a ”intrat sub piele”. Pentru a-i da bani cu împrumut d-na PALENCIAR a luat la rândul dânsei un împrumut pe termen de o lună, sumă ce a fost recuperată în cele din urmă. Nu puţine au fost momentele de stres şi certurile în familie din această cauză, mai adaugă fosta pacientă…

Un caz mai aparte este chiar al unui coleg de breaslă. Un distins medic înduplecat de neurochirurgul Carmen BECHIŞ a pus la bătaie peste 2000 EURO acum trei ani. Din această sumă nu a fost recuperat niciun cent. Cuprins de jenă şi penibilul situaţiei, cadrul medical nu a dorit să-şi facă publică identitatea şi a considerat că e mai bine să-şi rezolve problema în justiţie.

Nu se ştie cu exactitate câte persoane au rămas de pagubă după ce au dat bani împrumut doctoriţei BECHIŞ. O parte din cei rămaşi cu ”ochii-n soare” au făcut un apel public pe internet în vara anului trecut, în care somau băimărenii să se ferească în a mai da bani cu împrumut doctoriţei. Semnatarul articolului postat on-line a refuzat de asemenea să declare public suma şi condiţiile în care a acordat împrumutul.

Medicul neurochirurg Carmen BECHIŞ nu a putut fi contactată telefonic pentru un punct de vedere asupra situaţiei. De asemenea, nu a dorit să facă vreun comentariu în faţa camerei video.

Conducerea spitalului consideră acest lucru drept inadmisibil şi spune că este incompatibil cu meseria şi codul etic de cadru medical. Din acest motiv  a demarat o anchetă disciplinară în urma căreia doctoriţa cu bani luaţi împrumut şi nereturnaţi a fost sancţionată disciplinar. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare Sorina PINTEA consideră că acest caz este o pată neagră pe obrazul unităţii medicale iar faptul că împrumutatorii vin la cabinetul de neurochirurgie pentru a-şi  obţine banii afectează actul medical.

Mircea MUREŞAN

Comentarii (1)

  • Mihalca Mihaela

    Buna ziua.As dori sa stiu cum pot lua legatura cu cineva care sa ma ajute sa recuperez si eu datoria care trebuia sa o restituie aceasta doamna dr daca se poate numi asa.Am ajutat-o cu o anumita suma de bani in urma cu 2 luni si de atunci ma tot amina si cind o sun nu raspunde.Acesti bani au fost strinsi cu greu pentru terapiile baietelului meu cu sindrom down dar doamna doctor a zis ca imi va restitui bani inapoi in termen de 2 saptamini dar au trecut 2 luni si dinsa nu vrea sa imi dea bani inapoi si am nevoie de acei bani pentru a plati terapia copilului.Daca cineva ma poate ajuta il rog sa ma contacteze la nr 0757350401

    Răspunde

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus