Oarţa de Sus – lnginerul Alexandru Tămăşan a primit cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, ”Crucea Transilvană”!

Inginerul Alexandru Tămăşan, fiu al satului Oarţa de Sus a primit ieri cea mai înaltă distincţie acordată de Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului – ,,Crucea Transilvană”, în semn de apreciere pentru devotamentul deosebit faţă de Biserică. Înmânarea decoraţiei a fost făcută de către IPS Mitropolitul Andrei Andreicuţ, prezent la Oarţa de Sus cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii. Acordarea distincţiei a avut loc imediat după terminarea slujbei în altarul de vară din curtea lăcaşului de cult.

IPS Andrei Andreicuţ: ”Cred că este vrednic să-i oferim cea mai mare distincţie pe care o oferă mitropolia noastră, Crucea Transilvană! Vrednic este!

Tot pentru fapte cu merite deosebite şi mai multe acţiuni repetate în plan economic, social şi cultural,  inginerul Alexandru Tămăşan a primit în 31 mai 2012, cea mai înaltă distincţie civică din partea  consiliului local,  diploma şi titlul de ”Cetăţean de onoare al comunei Oarţa de Jos”.

Vă mulţumesc din suflet, celor care mă ştiţi, celor care mă ştiţi mai puţin, sper să ne dea Dumnezeu sănătate să ne putem bucura împreună! Mi-e drag tare de comună! Îmi face mare plăcere, când pot şi cu ce pot, să mai fac câte ceva, de drag de Oarţa şi de orţeni! De toţi orţenii!” a declarat inginerul în şedinţa solemnă a consiliului local, acum cinci ani.

Mircea MUREŞAN

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole