Peste 26.000 de ţigări confiscate de poliţişti în cadrul unor percheziţii domiciliare la Vișeu de Sus și Petrova

Percheziții în Maramureș la persoane bănuite de infracţiuni silvice, evaziune fiscală şi spălare de bani. S-au efectuat șapte rețineri

Ieri, 14 septembrie, poliţiştii specializaţi în combaterea contrabandei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, au executat trei mandate de percheziție domiciliară pe raza localităților Vișeu de Sus și Petrova.
Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare și a activităților de documentare, investigare și cercetare efectuate până în prezent într-un dosar penal care are ca obiect săvârșirea mai multor infracțiuni asimilate contrabandei, au fost identificate și ridicate 26.020 de țigări, produse accizabile care trebuiau plasate sub un regim vamal, provenite din contrabandă, în valoare totală de aproximativ 15.700 lei.
Totodată, în contextual activităților procedurale efectuate, a fost identificată și ridicată cantitatea totală de 130 litri de alcool etilic, în valoare totală de aproximativ 4.000 lei, cu privire la care organele de cercetare penală urmează să extindă cercetările.
La activitățile efectuate poliţiştii au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale – Maramureș.
În cauză poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea identificării tuturor participanților la activitățile infracționale și a tragerii acestora la răspundere penală.

Recomandari

Alte Articole